Gardziella mukana naisissa myös alkavalla kaudella

3.8.2023

Gardziella murtautui liigan pelaavaan kokoonpanoon vasta 14-vuotiaana.

ToPon kasvatti Anna Gardziella jatkaa mukana naisten joukkueessa myös alkavalla kaudella. Anna nousi päättyneelle kaudelle mukaan naisten ryhmään vasta 14-vuotiaana, mutta sai jo ensimmäisellä liigakaudellaan vastuuta keskimäärin 13 minuuttia per ottelu. Parhaassa ottelussa Anna taituroi keväällä 13 pistettä HBA:ta vastaan täydellisellä heittopelillä.

 

”Eka kausi naisten kanssa meni hyvin. Treeneissä pääsin pelaamaan parempia vastaan ja haastamaan itseäni. Päällimmäisenä kaudesta jäi mieleen Suomen Cup ja oli kiva päästä kokemaan liigan playoffit.”, Anna toteaa tyytyväisenä.

 

Aikuisten sarjojen lisäksi Gardziella pelasi alle 17-vuotiaiden SM-sarjaa, jossa ToPo onnistui lopulta nappaamaan hopeamitalit. Kaksi vuotta nuorempana Anna tilastoi lukemat 17,5 pts / 14,1 reb / 3,2 ast / 3,6 stl, joka oli koko sarjan pisteidentekijöistä toiseksi paras suoritus ja levypalloilijoista paras. Kyseessä on siis huippulupaus, jonka syksyyn mahtui myös matka Abu Dhabiin Jr. NBA -leiritykseen.

 

”U17 kausi oli vaihteleva. Alkukausi näytti siltä, ettei pelattais mitaleista, mutta keväällä, kun alettiin saamaan loukkaantuneita takaisin kentälle, niin peli alkoi sujua. Loppukautta kohti joukkueen fiilis parani ja se auttoi minua ja joukkuetta onnistumaan ja pärjäämään.”, Anna muistelee vaiherikkaan kauden käänteitä.

 

ToPon edustusjoukkueiden GM Syrjänen on päässyt vuoden ajan valmentamaan Gardziellaa ja on tässä ajassa ehtinyt hyvin huomaamaan, että mahdollisuuksia tällä lahjakkuudella on moneen.

 

”Annalla on pelaajana potentiaalia mihin tahansa ja halu kehittyä. Meillä on harjoitusympäristö ja ihmiset, mitkä mahdollistavat suuren potentiaalin saavuttamisen. Hyvä yhdistelmä.”, Syrjänen arvioi.

 

Sudenpennuissa Anna on ehtinyt viettää jo useamman kesän ja juniorimaaotteluista kokemusta on kertynyt kymmenen ottelun verran. Myös kuluneena kesänä on ehtinyt Kisakallio tulla tutuksi, mutta pian matka käy Espanjan kautta Turkissa pelattaviin nuorten EM-kisoihin.

 

”Kesä on mennyt maajoukkueleireillä suurimmaksi osaksi. Olen päässyt pelaamaan kovatasoisia pelejä. Kesä huipentuu ensi viikolla alkaviin U16 EM-kisoihin.”, Anna kertoo kesästään.

 

Minkälaisia tavoitteita sitten on pelaajalla, jossa jopa GM Syrjänen näkee potentiaalia mihin tahansa?

 

”Henkilökohtaiset tavoitteet tulevalle kaudelle on lisätä kovuutta ja kestävyyttä sekä saada enemmän minuutteja liigassa ja päästä pelaamaan U19 SM-sarjan mitaleista. Pidemmän ajan tavoitteena on pelata mahdollisimman korkealla sarjatasolla.”, Anna sanoo.

 

Kausikorttimyynti on käynnistyt – osta omasi ja pääset seuraamaan aitiopaikoilta Annan nousua Suomen koriskartan huipulle!