Tervetuloa Munkkaan, Gabriela Bronson!

3.12.2021

Torpan Poikien naisten Korisliigajoukkue vahvistuu uudella yhdysvaltalaispelaajalla. Edelliset kaksi kautta Tapiolan Honkaa edustanut Gabriela Bronson liittyy Torpan Poikien vahvuuteen loppukauden mittaisella sopimuksella.

ToPo etsi riveihinsä uutta vahvistusta, kun Kelsey McClure poistui joukkueen vahvuudesta marraskuussa. ToPo-valmentaja Jussi Syrjänen uskoo, että joukkue löysi nyt sopivan palasen joukkueeseen.

”Olemme etsineet pelaajaa, joka on monipuolinen hyökkäyspäässä ja kykeneväinen puolustamaan useamman pelipaikan pelaajia. Uskon, että Gabrielasta löysimme sopivan pelaajan”, Syrjänen kertoi.

28-vuotiaalla Bronsonilla on jo kattava kokemus Suomesta ja eurooppalaisesta koripallosta. Ennen Suomeen saapumista Bronson pelasi ensimmäiset ammattilaiskautensa Hollannissa Den Helderin riveissä ja Luxemburgissa Spartan paidassa. Kauden 2019–20 hän aloitti belgialaisessa Liegessä, mutta sieltä hän siirtyi kesken kauden Hongan riveihin.

Espoossa Bronson pelasi lopulta reilun puolentoista kauden ajan ja hän oli isossa roolissa Hongan viime kauden hopeajoukkueessa. Bronson edusti Honkaa yhteensä 52 Korisliigaottelussa, joissa hänen peliaikakeskiarvonsa oli lähes 33 minuuttia ottelua kohden. Hänen pistekeskiarvonsa oli 16 pistettä, levypalloja Bronson kaapi 8.8 kappaletta ja koriin johtaneita syöttöjä hän antoi 4.7 kappaletta per ottelu.

”Minulla oli hienot kaksi kautta Hongassa. He kohtelivat minua hyvin ja pystyimme etenemään viime kaudella jopa finaaleihin asti. Se oli hienoa.”

Nyt Wisconsin-Parkside’n yliopiston kasvatti odottaa jo innossaan debyyttiään ToPon Tähtipaidassa.

”Pelasin viimeisen kahden kauden aikana muutamia kertoja ToPoa vastaan, joten joukkue on sillä tavoin minulle hieman tuttu. Olen kuitenkin erittäin innoissani siitä, että pääsen tutustumaan paremmin tyttöihin, valmentajiin sekä kannattajiin.”

Bronson tuntee ToPon joukkueesta jo ennestään Erika Davenportin sekä luonnollisesti Taru Tuukkasen, jonka kanssa hän pelasi Hongassa viime kaudella.

”Uskon, että siitä on meille paljon hyötyä, että tunnemme Tarun kanssa jo toisemme ja osaamme lukea toisiamme kentällä hyvin. On kiva tulla sisään joukkueeseen, kun tiedän jo ainakin yhden asian olevan kunnossa.”

Jenkkiyliopistouransa jälkeen myös Britanniassa Nottinghamin yliopistossa vaikuttanut Bronson on iloinen päästessään takaisin Suomeen.

”Pidän siitä kuinka aktiivisia kaikki ovat Suomessa! Ja pidin kaikista eri nähtävyyksistä ja paikoista, joita pääsin kokemaan ja näkemään täällä. Rakastan myös Fazerin suklaata!”

Bronson pitää itseään erittäin energisenä pelaajana.

”Olen erittäin energinen kentällä, joka toki saattaa joskus ajaa minut virhevaikeuksiin. Yritän kuitenkin pysyä niistä poissa. Lisäksi nimeäisin vahvuudekseni hyökkäyspäässä korille ajamisen. Uskon tuovani joukkueeseen energian lisäksi tiettyä kepeyttä.”

Lopuksi Bronson linjaa tavoitteensa käynnissä olevalle kaudelle.

”Odotan meidän taistelevan keväällä mestaruudesta.” - Bronson

Bronson on jo liittynyt ToPon vahvuuteen, mutta hänen pelaamisensa lauantaina Lappeenrannassa Catzia vastaan on vielä epävarmaa.