Finaalitunnelma saapuu Kisahalliin

18.4.2023

Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan finaaleiden toinen ottelu pelataan tiistaina Töölön Kisahallilla. Finaalitunnelma saapuu stadiin ensimmäistä kertaa since 2010 - tätä on odotettu!!

Ensimmäinen ottelu päättyi tiukkaan PeKan voittoon. Jos stadilainen finaalitunnelma ja jännittävä koripallo-ottelu eivät vielä ole tarpeeksi hyviä syitä selvittää tietä lippukaupoille: ToPon naisia ei ole IKINÄ ennen nähty finaaleissa!!

Peli-Karhut aloitti finaalisarjan lauantaina väkevästi

PeKa nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen, kun se voitti lauantaina kotikentällään 80-71.

ToPo aloitti ottelun hyvin, erityisesti kaukoheittopeli oli kunnossa ensimmäisellä jaksolla. Sen turvin ToPo pääsi ensimmäiselle tauolle johdossa 25-19.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Natalie Kleemann-Day otti isompaa roolia ja upotti kovia heittoja. Hänen johdollaan PeKa otti ottelussa kuskin paikan. Kotkalaiset olivat parempia myös kolmannella jaksolla ja pääsivät päätösjaksolle yhdeksän pisteen johdossa.

Kun viimeisellä jaksolla molemmat joukkueet tekivät 16 pistettä, pääsi PeKa juhlimaan ensimmäistä voittoaan finaalisarjassa.

IImar'I Thomas oli stadilaisten paras pisteissä (20), jonka lisäksi hän keräsi kahdeksan levypalloa. Saana Kujalalle ja Ebba Pekoselle osuivat hyvät heittopäivät, Kujalalle kertyi kaaren takaa kolme osumaa neljästä ja Pekonen upotti kaikki neljä kaukoheittoaan. Ottelussa eniten pisteitä keräsi PeKan Kleemann-Day, joka sai kasaan peräti 32 pistettä.

TIISTAINA STADISSA TOPO UUDELLA ILMEELLÄ

Tiistain toista finaalia varten on hiottu omaa pelaamista: kuten Taru lupasi jo lauantain pelin jälkeisessä tv-haastattelussa, ToPo on tiistaina varmasti parempi.

- Muutama pieni viilaus ja taas mennään. Pystymme parantamaan lauantaista varmasti. Pallosta paremmin huolta, malttia ja kamppailua tiistaina mukaan, ennakoi Niko Kuusi finaaleiden kotistarttia.

Peli-Karhut on pelannut kauden kovimmat pelit pienellä rotaatiolla, mutta joukkueessa on vahva luotto siihen, että jalka kantaa vielä läpi viimeisten koitosten.

- Varmasti kauden kovin ottelu edessä. Uskon, että molemmat joukkueet parantavat peliään lauantaista. Meidän pitää toteuttaa asioita etenkin hyökkäyspäässä huolellisemmin, Mika Haakana miettii tulevasta ottelusta.

PeKalaisia on tulossa kaksi isoa bussilastillista Helsinkiin. Tarvitaan kovaa kannustusta, jotta finaalisarja on tasoissa ja stadissa saadaan tätä herkkua lisää! Lipunmyynti finaalipeleihin käy kuumana ja katsomo on varmasti täynnä tunnelmaa. Kisahallista on tulossa täysi, joten lippu kannattaa napata Torppa Shopista ennakkoon ja vältät Kisiksen ruuhkat. Otteluisäntä Lekutek Oy arpoo myös kaksi VIP-lippua illan otteluun. Arvontaan on mahdollista osallistua ToPon Facebookissa ja Instagramissa.

Pallo ilmaan tiistaina klo 18.30 - tuu ajoissa paikalle!