Eldar Skamo tuo lisäkokemusta Tähtipaitoihin!

25.9.2021

Torpan Pojat vahvistuu yli 500 Korisliigaottelun kokemuksen omaavalla Eldar Skamolla! Skamo liittyy ToPoon alkavan kauden mittaisella sopimuksella.


Skamo – ”Odotan meidän pelaavan sarjan voitosta!”

Lokakuussa 35 vuotta täyttävä Eldar Skamo tuo rutkasti lisäkokemusta Torpan Poikien M1DA-joukkueeseen. Kaksinkertainen Suomen mestari on tyytyväinen sopimuksen syntymisestä.

”Hyvä fiilis ToPoon tulemisesta. Jussin (Syrjänen) kanssa olemme olleet yhteydessä viime kauden lopusta alkaen, että tulisin ToPon mukaan ja tällä hetkellä tämä tuntuu juuri oikealta vaihtoehdolta.”

Skamon pitkä ura Korisliigassa päättyi ainakin toistaiseksi kevääseen 2020. Hän pelasi viime kauden Divisioona B:ssä Espoolaisen Westsiden riveissä. 18 ottelussa Skamo pelasi vajaalla 33 minuutin peliaikakeskiarvolla, heittäen 18.4 pistettä per ottelu. Levypalloja EBT-kasvatti napsi 9.8 kappaletta ottelua kohden ja koriin johtaneita alustuksiakin tuli 5.6 syötön edestä per ottelu.

Tilastojen valossa Skamo oli Divisioona B:n kotimaisten pelaajien ehdotonta aatelia.

”Viime kausi oli meille kaikille vähän erikoisempi. Sain muutamia tarjouksia Korisliigasta, mutta ne eivät olleet sopivia minulle. Päätin jäädä Westsideen ylläpitämään pelituntumaa, ja jos olisi tullut ennen tai jälkeen joulun jotain sopivaa sopimusta olisin ollut kiinnostunut. Lopulta siinä kävi kuitenkin niin, että jäin pelaamaan koko kaudeksi Westsideen.”

Westside sijoittui M1DB:ssä kahdeksanneksi, eli juuri viimeiselle pudotuspelipaikkaan oikeuttavalle sijalle. Puolivälierissä tuleva mestari ja tällä kaudella myös Divisioona A:ssa pelaava Äänekosken Huima pudotti Westsiden otteluvoitoin 2–0.

”Viime kausi meni kuitenkin kaikin puolin oikein hyvin. Meillä oli hyvä porukka kasassa ja oli hauskaa pelata sekä voittaa pelejä.”

Korisliigaa Hongan, Karhun, Lahden, Nokian, Uran sekä KTP:n riveissä yhteensä 515 ottelun verran pelannut Skamo on harjoitellut jo pidemmän aikaa uuden joukkueensa kanssa. Hän on nauttinut olostaan ensi kertaa Topolaisena.

”Olen ollut ToPon mukana harjoittelemassa jo useamman kuukauden ajan. Meillä on hyvä ja erittäin kilpailuhenkinen joukkue kasassa. Jussin valmentajana tiedän jo entuudestaan ja pidän hänen ammattimaisesta tavasta hoitaa asioita kentällä.”

”Odotan meidän pelaavan sarjan voitosta alkavalla kaudella!”

Skamo tietää, että ToPon joukkue on jo erittäin laadukas. Hän kuitenkin uskoo olevansa vielä isoksi hyödyksi joukkueelle reilun kahden viikon päästä alkavalla kaudella.

”Uskon tuovani joukkueeseen ensinnäkin kokemusta, ja sen lisäksi monipuolisuutta pelata molemmissa päissä kenttää.”

ToPon päävalmentaja Jussi Syrjänen kokee Skamon olevan sopiva lisä ToPon rosteriin.

”Eldar on todella kokenut ja monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan kaikkia pelipaikkoja. Hän on todella luova pelaaja ja yksi parhaista syöttäjistä mitä olen Suomessa nähnyt. Eldar kuuluisi liigaan ja toivon, että jossain vaiheessa tämä vielä toteutuu. Nyt kuitenkin keskittyminen on ToPossa ja suosittelen kaikille ToPon seuraajille tulla katsomaan Eldarin ja muiden pelaamista Munkkaan.”


ToPon M1DA-joukkueen sopimuspelaajat:

Miki Kuusisto, Kalle Koponen, Eero Sahlberg, Akseli Mäkinen, Caleb Richey, Alvar Michelsen, Tommy Hamilton, Karl Engelvuori, Ilkka Sirola, Robert Hall, Topi Halme, Eldar Skamo.


Kausikortit ovat nyt myynnissä! Hanki omasi -> TORPPA SHOP

Jokaisesta aikuisten normaalista kausikortista edustusjoukkueet tukevat junioreita 20 eurolla!