Edustusjoukkueet viettivät viikonlopun Pirkkolassa

12.12.2022

Naiset nappasi lauantaina upealla pelillä välieräpaikan Suomen Cupissa. Miehet taipuivat tiukassa Derby ottelussa HBA:lle. Sunnuntaina naisten divarissa ToPo II otti selkeän voiton Pantterista.

Edarien Pirkkola viikonloppu startattiin perjantaina kun HBA saapui Torpan vieraaksi Miesten 1A divarissa. Iltapeli pistettiin käyntiin klo 20 ja ottelun voittaja selvisi vasta ottelun viime sekunnilla. ToPo hallitsi peliä ensimmäisen puoliajan, mutta HBA ei väistynyt vaan jatkoi väsymätöntä taisteluaan ja ottikin 2 pisteen johtoaseman kolmannen erän päätteeksi. ToPo näytti viimeisessä erässä vievän pidemmän korren, mutta ratkaisuhetkillä HBA:n takamies Viljami Vartiainen painoi ison kolmosen muutama metri viivan takaa ja vieraat pääsivät niskan päälle. Tähtipaidat sai ottelun loppuhetkillä vielä pari mahdollisuutta pelin voittoon joista viimeinen viimeisellä sekunnillakin, mutta kolmosyritykset kolisivat tällä kertaa rautoihin. Stadin Derbyn ensimmäinen osaottelu tältä kaudelta meni siis HBA:lle lukemin 85-83.

Miesten 1A ottelutilastot

Naisten edustusjoukkue jatkoi Pirkkola viikonloppua lauantaina Suomen Cupin ottelulla Forssan Alkua vastaan. Puolivälieräottelussa panoksena oli paikka Suomen Cupin Final Fouriin. Win or go home -ottelun voittajaksi selviytyi upean esityksen jälkeen ToPo. Ottelu sujui ToPon komennossa etenkin erittäin vahvan toisen neljänneksen ansiosta jonka ToPo voitti nimiinsä lukemin 30-18. Toisella puoliajalla FoA taisteli itsensä vielä iskuetäisyydelle, mutta ToPon jenkkivahvistus IImar'I Thomas oli eri mieltä ja piti jalan kaasulla läpi ottelun. Thomakselle kertyi pisteitä peräti 37 kappaletta ja tehoindeksi vielä suurempia lukemia (49). Kotijoukkue onnistui pelissä kuitenkin laajalla rintamalla ja tämä oli varmasti se vaikein pala purtavaksi vierasjoukkueelle kun ToPolta ei löytynyt heikkoa lenkkiä mistään. Ottelun alkupuoliskolla kuitenkin ToPo koki takaiskun kun Taru joutui jättämään pelin väliin loukkaantumisen takia. Toivotaan että loukkaantuminen ei ole vakava ja Taru pääsee takaisin tositoimiin nopeasti.

Suomen Cup ottelutilastot

Viikonloppu pistettiin Pirkkolassa pakettiin sunnuntaina kun naisten 1-divarissa ToPo II otti mittaa Panttereista. Ottelun voittajasti ei jäänyt tällä kertaa epäselvyyttä kun pelin jälkeen taululla näkyi lukemat 89-36. ToPon pistenikkareina toimivat Laura Tuukkanen (24), Jessi Johansson (19) ja Hanna Valkeinen (17). Laura nappasi pelissä lisäksi peräti 20 levypalloa. Edellä mainitun kolmikon lisäksi koko joukkue pääsi kattavasti tilastosarakkeisiin ja Tessa Virtanen hätyytteli jopa triplatuplaa (8pts/8rbs/8ast). ToPo II jakaa runkosarjan A-lohkon kakkostilaa yhdessä EBT:n kanssa edellään vain Helmi joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

Naisten 1-div ottelutilastot

Syyskauden viimeinen edustusjoukkueiden kotiottelu ToPo Naiset vs. EBT pelataan lauantaina 17.12. Kisahallilla klo 15:00!

Suomen Cupin Final Four pelataan tammikuun 14-15. päivä Urhea Hallilla. Final Fouriin tiensä selvittivät ToPon lisäksi Peli-Karhut, Pyrintö ja Vimpeli.