Edustusjoukkueiden runkosarjat loppusuoralla

2.3.2021

ToPon miesten ja naisten edustusjoukkueilla on ollut viime aikoina runsaasti otteluita, kun Miesten Divisioona A:n sekä Naisten Korisliigan runkosarjat ovat taittumassa loppusuoralle.

Molemmat joukkueet ovat tulessa jälleen torstaina, tällä kertaa vieraskentillä. Naiset matkustavat Mäkelänrinteelle HBA:n vieraaksi. Miehillä on hieman pidempi vierasmatka edessä, kun Tampereen Pyrintö Akatemia isännöi Tähtipaitoja Pyynikillä.



Miesten kuulumisia

Miehet katkaisivat tiistaina kolmen ottelun tappioputken, kun Pyrintö kaatui Munkkiniemen parketilla lukemin 100–83. ToPolta suurimmat onnistujat olivat henkilökohtaisia ennätyksiään parantaneet, peräti 39 pistettä naulannut Alvar Michelsen sekä 17 syöttöä tarjoillut Tuomas Laine.

ToPon päävalmentaja Risto-Matti Rousku oli varsin tyytyväinen joukkueen esitykseen ottelussa.

”Paikkapuolustusta vastaan pelaaminen 40 minuuttia voi sekoittaa oman pelaamisen rytmin molemmissa kenttäpäädyissä. Siinä Pyrintö onnistui tiistaina ajoittain. Me onneksi vältyimme pidemmiltä heikoilta ajanjaksoilta ja saimme kuitattua vastustajan pisteputket omilla onnistumisilla kaaren takaa.”

”Torstain uusintaotteluun vieraissa meidän pitää parantaa levypallopelaamista ja 1v1 puolustusta.”

ToPo oli kärsinyt ennen tiistaita kolme tappiota, Hongalle sekä kahdesti Korikouvoille. Tiistain ottelussa paluun pelikentille teki kapteeni-Juuso Kauppinen.

”Totta kai meidän on hyvä päästä takaisin voittojen tielle. Tärkeämpänä kuitenkin pidän sitä, että saamme pelaajia sairastuvalta takaisin mukaan harjoituksiin ja peleihin.”

ToPolla on käynnissä kolmen perättäisen miniottelusarjan putki. Kahta Korikouvot-ottelua seuraa tällä hetkellä käynnissä olevat Pyrintö-ottelut. Torstain Tampereen reissun jälkeen luvassa on kaksi perättäistä ottelua JBA:ta vastaan.

”Tuplaottelut antavat meille mahdollisuuden valmistautua hieman paremmin aina toiseen otteluun, katsomalla videoita ja käymällä läpi omia ja vastustajan juttuja. Nämä ovat siinä mielessä hyvää valmistautumista pudotuspelejä ajatellen.”

”Tällä viikolla emme paljoa ehdi harjoittelemaan, kun on tämä poikkeuksellinen kolmen ottelun viikko. Uskon kuitenkin kokeneen joukkueemme olevan valmis otteluihin vähän lyhyemmälläkin valmistautumisella.”

Mitä Coach Rousku näkee joukkueen loppukauden tavoitteina?

”Jokaista ottelua lähdemme voittamaan ja tietenkin parantamaan omaa pelaamista molemmissa kenttäpäädyissä. Meidän on tärkeää löytää yhteinen sävel joukkueessa rikkonaisen jakson jälkeen, jotta pudotuspeleissä olemme parhaimmillaan.”



Naisten kuulumiset

Naisten viime ajat ovat olleet vaikeita. Helmikuussa pitkä tappioputki katkesi, mutta sen jälkeen tili on karttunut kolmella tappiolla. ToPon nuori ja täysin kotimainen joukkue on kuitenkin taistellut kovaa jokaisessa ottelussa, ja mitään ei ole annettu ilmaiseksi.

ToPon päävalmentaja Niko Kuusi on nähnyt joukkueen otteissa hyvää, mutta myös kehitettävää. Sarjan kärkijoukkueita EBT:tä ja Honkaa vastaan joukkueen tekeminen on ollut melko hyvää ja vastustajaa ei olla päästetty helpolla.

”Otteluita on riittänyt paljon helmikuussa. Viimeisissä viidessä ottelussa olemme pelanneet hiukan ailahtelevasti, mutta tietenkin vastustajilla on ollut myös osansa tähän.”

”Kohtasimme runkosarjan TOP3-joukkueista kaksi, ja niissä otteluissa pystyimme hiukan laittamaan kapuloita rattaisiin.”

Helmikuussa ToPo kohtasi myös sijaa ylempänä olevan Catzin ja sijaa alempana sarjassa olevan Pyrinnön.

”Haimme kovan ja tärkeän voiton Lappeenrannasta. Tampereella pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolella kotijoukkue sai kovan hurmoksen päälle, mihin emme kyenneet vastaamaan. ”

Naisten Korisliigassa on jäljellä viisi runkosarjaottelua. Niistä ensimmäinen on luvassa HBA-Märskyä vastaan torstaina. Tuon ottelun jälkeen luvassa on vielä kotiottelut Pyrintöä sekä Kouvottaria vastaan ja vieraskamppailut Vimpelissä ja Forssassa.

”HBA:ta vastaan meidän täytyy onnistua saamaan heidän siirtymäpelaamistaan mahdollisimman paljon pois ja pakottaa heidät pelaamaan omalla epämukavuusalueellaan. Ottelussa sitten nähdään, että miten näissä onnistutaan ja miten saadaan siirrettyä harjoiteltuja asioita peliin.”

ToPo ja HBA ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden aikana. Marraskuussa ToPo haki vierasvoiton, mutta tammikuussa HBA maksoi potut pottuina Munkkiniemessä.

”Nuo kaksi ottelua ovat olleet toistensa vastakohtia. Syksyllä pelasimme HBA:ta vastaan erinomaisesti, mutta tammikuussa emme pystyneet pärjäämään vauhdissa, intensiteetissä tai kamppailussa. Kamppaillaksemme ottelun voitosta, puolustukseen paluun ja 1v1 puolustamisen yhdistettynä pallosta huolehtimiseen ja hyviin heitonvalintoihin, täytyy olla kunnossa.”

Mitkä ovat naisten joukkueen tavoitteet loppukauden aikana?

”Pudotuspelipaikka on tällä hetkellä yhden voiton päässä. Otteluita on vielä viisi jäljellä, missä meillä on jokaisessa ottelussa mahdollisuus kilpailla ja tuoda paras osaamisemme pöytään. Sen jälkeen nähdään mihin se riittää.”



Kiitokset Ristolle sekä Nikolle kommenteista.



Seuraa ToPon miesten ja naisten joukkueiden matkaa runkosarjojen loppuhetkillä Ruutu+ -palvelusta! Nyt, kun paikan päälle katsomoon ei päästä, on siis hyvä virittää äänijänteet kohdilleen kotikatsomossa. Torstaina 4.3. on luvassa molemmille joukkueille tärkeät ottelut. Naisten ottelu HBA:ta vastaan käynnistyy klo 18:30, miesten vieraskamppailu Pyrintö Akatemiaa vastaan tuntia myöhemmin, klo 19:30.



Yhteisön tuki

Edustusjoukkueet pelaavat ottelunsa koronan johdosta ilman yleisöä ja yhteisömme tuki on nyt tarpeen. Tue edustusjoukkueita kohdistetusti ostamalla LOCKDOWN-tukilipun (tai useamman) Torppa Shop verkkokaupasta. 

Mikäli taloudellinen tuki ei ole mahdollista, niin kannustavat sanat ja kommentit sosiaalisessa mediassakin antavat rutkasti henkistä tukea joukkueelle!

#ToPoFamily