Damoiseaux ja ToPo jatkavat yhteistä taivaltaan

1.8.2023

Meri pääsi viime kaudella leikkaamaan sukkaa. Kuva: Ville Vuorinen.

ToPo ja Meri Damoiseaux ovat solmineet ensi kauden kattavan sopimuksen. Damoiseaux aloittaa jo neljännen perättäisen kautensa ToPossa. Kulunut kausi oli kuitenkin niin Merille kuin ToPolle historiallinen: naisten Suomen Cupista tuli seuran historian ensimmäinen voitto, joka oli myös Damoiseaux’lle uran ensimmäinen Cupin mestaruus. Merin kasvattajaseura on HyPo, jonka ajoilta hänellä löytyi jo Korisliigamitaleita muutama, joten ToPolle historiallinen Korisliiga-hopea ei ollut takakentän kärpälle uran ensimmäinen. Tästä huolimatta hopeinenkin mitali oli silti unohtumaton kokemus.

 

”Tuntui mahtavalta olla tekemässä seurahistoriaa. Suomen Cupin voitto oli unohtumaton kokemus, sillä se oli jokaiselle pelaajalle ensimmäinen, ja myös seuran ensimmäinen Suomen Cup -mestaruus. Myös finaaleissa pelaaminen oli hienoa, vaikka se kirkkain jäi saavuttamatta.”, Meri muistelee mennyttä kautta.

 

Damoiseaux saapui ToPoon heti juniori-iän päätyttyä ja ensimmäisellä kaudella peliminuutit löytyivät enemmän divarin puolelta. Koko joukkue tuntee kuitenkin Damoiseaux’n kovana harjoittelijana, joka saapui jopa heti Cup-mestaruuden jälkeen takaisin treenisaliin. Kahtena viime kautena Meri onkin jatkuvasti kasvattanut vastuutaan myös Liigan puolella.

 

”Merin harjoittelu on jatkunut todella laadukkaana ja olemme pystyneet rakentamaan henkilökohtaisen taidon osalta myös uutta. Merillä oli tärkeä rooli viime kauden joukkueessa ja uskon siihen myös tulevalla kaudella.”, GM Syrjänen kertoo yhteisistä kausistaan Merin kanssa.

 

Hyvässä valmennuksessa onkin oiva tilaisuus kehittyä, ja Merin mielestä tämä toteutuu sopivasti juuri ToPossa.

 

”Päätin jatkaa ToPossa, sillä seura on tullut tutuksi ja olen viihtynyt hyvin täällä. ToPossa olen päässyt myös kehittymään hyvässä valmennuksessa, joten se vaikutti myös päätökseen.

Tavoitteena ensi kaudella on nostaa omaa tasoa vielä korkeammalle, erityisesti painopisteenäni on heiton parantaminen.”, Meri kertoo tulevaisuuden tavoitteistaan.

 

Alkavan kauden joukkueessa on sopivasti uutta ja vanhaa, mutta nälkä historiallisen kauden kirkastamiseen on kova. Kisiksellä tullaankin varmasti tarjoilemaan naisten huippukorista myös ensi kaudella, joten kannattaa olla paikalla!

 

”Ensi kaudella Kisiksellä nähdään varmasti voitontahtoinen ja sisuuntunut naisten joukkue, sillä viime kauden mitalia varmasti halutaan kirkastaa.”, Meri lupailee.