Playoffit ovat täällä

21.3.2023

Uudessa viikoittaisessa viestissä vinkit korisfanien viikon menoihin. Viestin lukee helposti vaikka kahvitauon aikana, joten tästä poimii nopeasti kuluvan viikon menomestat!


PLAYOFFIT Ovat TÄÄLLÄ!

  • Miehet su 26.3. klo 13.00 @Kisahalli vs. Äänekosken Huima
  • Naiset ma 27.3. klo 18.30 @Kisahalli vs. Tapiolan Honka

LIPUT


Tätä on odotettu - playoffit ovat täällä! Miehet ja naiset ovat tuttuun tapaan molemmat puolivälierävaiheessa mukana. Molemmilla ottelusarjat alkavat perjantaina vierasotteluilla. Kotiparketeille päästään kuitenkin heti sunnuntaina, kun Huima saapuu Äänekoskelta Kisiksen painekattilaan.

Miesten tie playoffeihin on ollut kivikkoinen. Jo ennestään kapeaa rosteria on kohdannut kauden aikana yksi jos toinenkin loukkaantuminen, joten vastuunkantajat ovat saaneet painaa pitkiä iltoja parketilla. Onneksi joukkueesta on löytynyt leveitä hartioita, joille vastuuta on voinut laskea. Eldar Skamo on illasta toiseen taituroinut tupla- tai triplatuplan itselleen (19,2 / 12,7 / 6,9). Kapteeni Sahlberg ja Wuorenjuuri kultaranteineen ovat osuneet kaaren takaa pelottavan hyvin. Nuori Nordberg on viimeistään tällä kaudella noussut koko kotimaisen korisyleisön tietoisuuteen pistetehtailullaan, jota hän säestää lähes joka ottelussa kaksinumeroisilla syöttölukemilla. Eikä tässä tapauksessa ole pelkästään pelikavereiden hyvyyttä, että syöttöjä kertyy. Michelsen on joukkueen plusmiinus-tilaston ylivoimainen kärki, joten hänestä ei liene tarpeen muuta sanoa. Kaiken tämän päälle joukkue täydentyi vielä Korisliiga-tason pelurilla, kun stadilainen korisväki hieroi silmiään Marius Van Andringan liittyessä ToPoon!

Miesten paketti on siis kova playoffeihin. Huiman peli nojaa enemmän kahteen amerikkalaiseen. Kyseessä ei kuitenkaan ole kovin huonot jenkit, 1A-divarin pistetilaston jaettua kärkitilaa pitävät hallussaan juuri Huiman vahvistukset Zachery Naylor ja Deontaye Buskey. Kisiksellä nähdään, kuinka ToPo onnistuu hillitsemään näiden kahden pistetehtailua!


Naisten kausi nousi jo vuoden alussa lentoon, kun Urhea-hallissa nostettiin ToPolaisten toimesta ilmaan Suomen Cupin mestaruuspokaalia. Korisliigan puolella kausi jatkui kuitenkin muutaman syksyn haasteellisemman hetken johdosta alemmassa jatkosarjassa, jossa ToPo sijoittui lohkon kärkeen: kuusi voittoa ja kaksi (kolmen pisteen) tappiota.

Puolivälierissä vastaan asettuu vihollinen läheltä. ToPo-Honka playoff-sarjat ovat historian saatossa sytyttäneet, ja näin käy varmasti nytkin. ToPon IImar'I Thomas on vähäeleisen tyylikkäästi skorannut keskiarvolla 25,6 pistettä per peli. Juuri ennen siirtorajan umpeutumista hän sai kämppäkaverikseen toisen amerikkalaisen Iggy Allenin saapuessa mukaan joukkueeseen. Taru Tuukkaselle Honka on monia muita tutumpi seura, kuinkahan kaudella tupla-tuplaa tilastoinut Tarzan (10,1 / 10,4 / 4,9) kurittaa vanhaa seuraansa tällä kertaa? Suomen Cupissa yleisöä häikäisi Meri Kanervan kyky johtaa peliä, joten herkkua on luvassa myös naisten puolivälieräsarjassa! Naisten vuoro Kisahallilla on heti maanantai-iltana.


JUNNUJEN KOTIPELEJÄ

  • U17 pojat SM la 25.3. klo 13.00 @Pirkkolahalli vs. BC Nokia
  • U17 tytöt SM la 25.3. klo 15.40 @Pirkkolahalli vs. Peli-Karhut

Lauantai on Pirkkolahallissa ToPon värinen päivä. Sekä U17 pojat että tytöt kamppailevat SM-sarjan ensimmäisissä välierissä kiinnityksestä finaalipaikkaan. Luvassa on hyvää korista, herkullisia buffet-tarjoiluja ja monta muuta #ToPoFamilyn jäsentä, mikä olisikaan parempi tapa viettää lauantaipäivää!