Claudia Kärnä mukaan tähtipaitoihin

18.6.2024

Claudia Kärnä on lähtöisin Lappeenrannasta ja Catzista. Kuva: Ville Vuorinen

ToPon naisten joukkueen seitsemäs pelaaja on selvillä, hallitseva Suomen mestari saa riveihinsä jo useamman vuoden Korisliiga-kokemuksen omaavan Claudia Kärnän! Claudia on Catzin kasvatti, ja hän on pelannut kasvattajaseuransa lisäksi Korisliigaa EBT:ssä sekä Kouvottarissa. Pelaajauralta löytyy myös monia tehokkaita vuosia naisten divarissa Katajan paidassa.

Claudia on joukkueelle ja seuralle tärkeä pelaaja. Joskus pelaajasopimus vaatii kalakeiton Kauppatorilla, jotta stadilainen seura tulee tutuksi. Tällä kertaa ToPolaiset voivat olla oikein tyytyväisiä, kun valinta osui stadiin.

"ToPossa on tällä hetkellä super energinen ja positiivinen meininki niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Fiiliksen lisäksi vahvaa yhteisöllisyyttä on vaikea olla huomaamatta ja kaikki tutut kenelle juttelin puhuivat pelkkää hyvää seurasta ja siellä olevista tyypeistä. Miulle tehtiin myös selväksi miksi olisin tärkeä palanen joukkueeseen (Kiitos etenkin Saara, Janne ja Taru), eikä toi valmentaja Arttu miun kokemuksen mukaan myöskään huonoilla vitseillään tunnelmaa ainakaan latista - päinvastoin ihan huipputyyppi!", ToPon uusin sopimuspelaaja avaa päätöksensä taustoja.

 

Alkava kausi on uusi askel takapelaajalle hänen urallaan. Uudet tuulet puhaltavat, mutta Claudia on tästä kaikesta innoissaan.

"Ihan super innostuneet ja odottavaiset fiilikset ensi kaudesta!!! 
Etenkin kolmesta syystä:
1. Henkilökohtaisesti mahdollisuus kehittyä ja pelata ehjä kausi hallitsevan Suomenmestarin riveissä. Pääsee nauttimaan erinomaisten pelaajien kanssa pelaamisesta ja oppimaan siinä samalla. 
2. GM Saaran ja taustojen suunnitelmat. Kehitteillä on vaikka mitä siistiä!
3. Uudet kaverit, Huudin lounas ja legendaarinen Kisis, missä oon itseasiassa tehny miun rosteridebyytin naisten Korisliigassa Catzissä 2014.", Claudia kertoo innostuneena tulevasta.

 

Päävalmentaja Arttu Tammi on päässyt jo aiemmin urallaan valmentamaan tätä ilopilleriä, joten hänellä on hyvin jo entuudestaan tiedossa Claudian parhaat puolet.

"Hieno asia, että saimme Claudian kaltaisen loistavan ihmisen joukkueeseen. Tunnen Claudian entuudestaan ja tiedän hänen tuovan omalla persoonallansa hirvittävän määrän energiaa tullessaan. Tiedän Claudian olevan sopiva palanen tulevaan joukkueeseemme ja hänellä on myös hieno mahdollisuus kehittyä pelaajana.", Arttu Tammi kommentoi sopimusta.


Ensi kaudeksi Claudia ilmoittautuu kilpailuun naisten legendaarisen huoltajan Jukka "Elukka" Haaralan kanssa.

"Energisen, pirskahtelevan, positiivisen ja yllätyksellisen joukkupelaajan, joka antaa aina kaikkensa. Uskon, että OUJEE mies saa miusta kovan kilpailijan.", Claudia vinkkaa.

Tässä on jo kerrakseen hyviä syitä tulla seuraamaan naisten otteluita Kisikselle - mahtavaa, että olet Claudia mukana #topofamilyssa!

Naisten joukkueen sopimustilanne: Magdalene Agyei, Meri Damoiseaux, Anna Gardziella, Claudia Kärnä, Taru Tuukkanen, Carmen Tyson-Thomas / Arttu Tammi & Tuomo Holopainen