Annika Aarrejoen sopimuksen toinen kausi käyntiin

21.8.2023

Kesän naisten U20-maajoukkueen mukana viettänyt Annika on valmiina alkavaan kauteen. Kuva: Ville Vuorinen

Keski-Suomesta ToPoon viime kaudeksi suunnannut Annika Aarrejoki tuli tähtipaitaan kahden vuoden sopimuksella, joten Aarrejoki jatkaa joukkueessa myös alkavalla kaudella. JBA:ssa kovaa jälkeä naisten divarissa ja juniorisarjoissa tehnyt Annika murtautui heti ensimmäisellä liigakaudellaan ToPon rotaatioon. Laitapelaaja sai liigassa hyvin vastuuta, ja divarissa pelaamissaan otteluissa hän oli lähes pitelemätön. Iloksemme ToPolainen yleisö pääsee nauttimaan Annikan taistelusta ja tahdosta tänäkin vuonna.

  

Annika oli mukana kesällä alle 20-vuotiaiden naisten maajoukkueessa, josta matkaan tarttui Pohjoismaiden mestaruus ja kovia EM-kisapelejä. Joukkue sijoittui lopulta kisoissa yhdeksänneksi ja säilytti paikan A-divisioonassa.

”Tää kesä on ollut ehjin mun maajoukkuekesistä, joten maajoukkuepeleistä jäi tosi mukava fiilis. Aikalailla on mennyt leireillä koko kesä, mutta kun välipäivät käyttää tehokkaasti, kerkee tekemään vaikka mitä!”, Annika kertoo kesästään ja kokemuksistaan Suomen paidassa. 

 

ToPon joukkue naisissa alkaa olemaan kasassa, ja Annika näkee alkavan kauden pitkälti samana pysyneen joukkueen valmiina taistelemaan kaikista kirkkaimmista mitaleista.

”Vaikka viime kausi ei päättynyt miten odotettiin, niin loppukaudesta jäi silti hyvä tunne, jota onneksi pääsee jatkamaan vielä monien samojen ihmisten kanssa. Meillä tulee taas olemaan kova joukkue, joten mahdollisuuksia ja motivaatiota päästä taistelemaan kirkkaimmista mitaleista tulee olemaan paljon.”, HoNsUn kasvatti toteaa.

 

Jatkuvuus onkin yksi naisten joukkueen vahvuuksista. Moni pelaaja oli jo viime vuonna mukana, joten pelitapaa on ehditty harjoitella ja yhdessä hioa jo pidemmän aikaa. GM Syrjänen näkee tämän yhtenä vahvuutena tämän kauden joukkueessa.

"Annika pystyy puolustamaan useampaa pelipaikkaa ja hänellä on erityinen kyky tehdä koreja. Annika on vuoden ollut systeemissä ja nyt hänellä on valmius toteuttaa sitä.”, Syrjänen analysoi.


Aarrejoki itse on samaa mieltä siitä, että kahden vuoden sopimus oli järkevä päätös. ToPolaisten sydämiin itsensä jo ensimmäisellä kaudellaan pelannut jyväskyläläinen on valmiina kaikkeen, mitä eteen on tulossa. 

”Omaa roolia joukkueessa on varmasti helpompi lähteä hakemaan nyt toisella kaudella ToPossa. Tavoitteeni on pelata energistä koripalloa ja auttaa joukkuetta kaikin keinoin molemmissa kenttäpäädyissä.”, Annika päättää haastattelun.

Naisten sopimustilanne:

Aarrejoki, Damoiseaux, Gardziella, Pekonen, Thomas, Tuukkanen, Tyson-Thomas / valmennus Prieto & Syrjänen

Osta oma KULTAJAHTI-kausikorttisi NYT!