16-vuotiaat tytöt ja pojat SM-sarjaan!

4.10.2021

ToPo U16 tytöt ja pojat taistelivat viikonloppuna 2-3.10. tulevan kauden sarjapaikoista. Tytöt pelasivat karsintaturnauksensa vieraskentällä Tampereella ja pojat houstasivat kotiturnausta upouudessa Urhean hallissa.

Tytöt avasivat karsinnat lauantaina helpohkolla voitolla Ura Basketista ja sunnuntaina aamupäivällä vastaan asettui myöskin lauantaina voiton napannut BC Nokia. Aamutahmeutta oli kuitenkin havaittavissa ja Nokialaiset ottivat itselleen turnauksen ensimmäisen kiinnityksen SM-sarjaan voittamalla ToPon lukemin 72-62. Tämä tarkoitti Munkan tytöille toista ottelua sunnuntaille. Ensimmäisesssä ottelussa kaatunut Ura Basket voitti omassa tokassa pelissään RaPyn selvästi ja ansaitsi paikkansa kuolemanottelussa. Ratkaisevassa viimeisessä pelissä ToPolaisten hermot kuitenkin pitivät ja kruisailivat vakuuttavaan voittoon Urasta lukemin 98-49 ja tämä tarkoitti tietysti pääsyä SM-sarjaan kaudelle 2021-2022!

Pojat lähtivät karsintoihin puolestaan kotiturnauksen merkeissä Urhea hallin hulppeissa tiloissa. Kotiluola Mykki oli vielä poissa käytöstä, mutta onneksi pelit saatiin siirtymään toiseen tuttuun saliin jossa joukkue on harjoitellut syksyn aikana. Karsintaturnauksessa oli mukana neljä joukkuetta, Topon lisäksi Kouvot, Salon Vilpas ja KTP. Pojat aloittivat pelit lauantai-iltana upealla voitolla Kouvoista, joka oli ennakkoon ehkä se kovin vastus lohkossa. Tiukka ottelu päättyi lukemiin 75-68. Sunnuntaiaamuna poikien tiimi asteli kentälle kovalla intensiteetillä ja se näkyi puolustuspelissä. Joukkue piti KTP:n vain 40 pisteessä ja otti SM-sarjapaikan haltuun lukemin 58-40. 

ONNITTELUT SM-SARJAPAIKASTA JOUKKUEILLE, PELAAJILLE, VALMENTAJILLE, STAFFILLE JA VANHEMMILLE!