Hallitus|Valmentajat

Topo Naiset toi pisteet Kisahalliin Espoosta

8.3.2014

Synttärisankari Kaisa Valtakari

Ottelun alku oli kotijoukkueelta vahvaa esitystä ToPon hermoilessa. Ottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä aina 35 minuutille saakka kunnes ottelussa tapahtui aivan käsittämätöntä, jota ei tahdo uskoa. Sisuuntuneelle ToPolle lopulta sinetti 62-74 (40-29).

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen (15-16), mutta seuraavan vei Honka selkeästi (25-13). ToPo ei saanut peruspeliään kuntoon ja vastaavasti Hongan 3 pisteen heitot onnistuivat lähes kauttaaltaan.

Tauon jälkeen sisuuntunut ToPo näytti osaamistaan, kun vastaavasti Honka syyllistyi hermoiluun,ja turhan kovaan ja ilkeään peliin. Jaksolla tuomittiin ensimmäinen tekninen virhe Hongalle. Jakso ToPolle (9-21).

Neljännen jakso oli alussa tasaista, ja kun kotijoukkue sai pelata rumasti, tapahtui se mitä pelättiin. Hongan Shanel Harrisonin hävitessä hyökkäyspäässään levypallon Niina Laaksoselle, tuli hän puolustilanteeseeen todella kovaa ja antoi samalla luuvitosen heilahtaa suoraan Niinaa tauluun. Samantien Shanel suihkuun Niinan jäädessä parketille makaamaan lähes tyrmättynä. Peli kääntyi välittömästi ToPolle. Ashlee Roberson ToPosta ja Toccara Ross Hongasta onnistuivat vielä jakson lopulla saamaan tekniset turhista riehumisistaan.

ToPon parhaat olivat Vennu Hölttä 15 pisteellään ja 5 ribarillaan, kuukauden tauon jälkeen kentälle palannut Ashlee Roberson  tupla-tuplallaan (14/12), Vilja Kesänen (11) ja synttärisankari Kaisa Valtakari (11), joka pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Niina Laaksonen taituroi 10/7 ennen tyrmäystään.

Hongalta ehdoton ykkönen oli Merel Bedretdin (18 pisteellä, joista 4 kolmosta), Toccara Ross (13/8) ja Shanel Harrison 13 pisteellä.

ToPon seuraava peli on ensi lauantaina klo 15 HoNsUa vastaan KorisRiehan yhteydessä. . ToPo on jo varmistanut runkosarjan kolmannen sijan.

Kaikki Kisahalliin ensi lauantaina klo 12 kannustamaan EM95 Ateena joukkuetta ja ToPoa!