otteluselostus MökÄ - Kaspa

Kaspa kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen kahdella pinnalla

MökÄ - Kaspa   27.01.2017

Kevätkausi saatiin tammikuun lopussa vauhtiin, kun tuttu Kaspa asettui MökÄ:ä vastaan kotiluolassamme MYK:ssa. Kasavuoren Pallo tiedettiin kovaksi joukkueeksi edellisten kohtaamisten perusteella. Maaliskuussa 2013 pelatun keskinäisen ottelun otteluselostuksen otsikon mukaan ” Kaspa murskasi Äijät” ja vieläpä pistein 91-40. Illan ottelussa tarjoutui revanssi näyttää mistä Munkkalaiset koripalloilijat on tehty. Molemmat joukkueet lähtivät peliin tasalukuisella 11 pelaajan rosterilla.

Tuomarikaksikkona illan ottelussa Savander&Lopes. Toimitsijapöydän takana kirjurin ja ajanottajan tehtävistä vastasi MökÄn pelaajat kukin vuorollaan.

Aloitusviisikko:  Vellu, Jukka, Calle, Pekka ja Spede.

1. jakson Äijien avauskorin ja kolmosen heitti pohjaan tarkkakätinen Vellu. Muutoin peli kulki Kaspan hienoisessa komennossa Äijien pysyessä iskuetäisyyden päässä vastustajista.  Jomi oli kentällä liikkeellä isolla sykkeellä viimeistellen 6 MökÄn erän 15 pisteestä. Äijät taistelivat irtopalloista parketin pinnassa uhrautuvalla asenteella. Erä Kaspalle pistein 23-15.

2. jakson alku oli toisinto ensimmäisen erän alulle, sillä Juha onnistui kaaren takaa kolmen pisteen arvoisesti. Muutoinkin Äijien taisteluilme oli hyvä koko joukkueen osalta. Spede kahmi korkealta levypalloja hyppysiinsä eteenkin puolustuspään korilla. Jomi jatkoi vauhdikkaita otteitaan Callen ja Pekan kompatessa 8 pinnalla. Toinen erä MökÄlle 19-14. Isolle tauolle mentiin Kaspan kolmen pisteen johtoasemassa tilanteessa 37-34.

3. jakso oli pelillisesti ja pisteiden osalta tasainen. Erän pisteet jaettiin tasan 17-17. Äijien pisteistä vastasivat Jomin ja Callen ohella Vellu kakkosellaan. Hyvän 10 minuutin peliesityksen jälkeen MökÄ pysyi 3 pinnan iskuetäisyydellä Kaspasta ennen viimeistä jaksoa. Viimeiselle lyhyelle tauolle siirryttiin tilanteessa 54-51.

4. jakso oli jännittävä Äijien taistellessa tosissaan ottelun voitosta. Voiton arkkitehtina tällä kertaa toimi Jomi, kiitos Äijän uskomattomien suoritusten ja tehdyn 17 pinnan. Muu joukkue taisteli yhtä lailla sekä puolustus- että hyökkäyspäässä kenttää. Callen uhrautuva puolustaminen huipentui näyttävään dyykkaukseen irtopallon perään. Ottelun voitto kulminoitui erän viimeiseen minuuttiin ja sekunteihin. MökÄ johti peliä kahdella pinnalla peliaikaa ollessa jäljellä enää noin 25 sekuntia. Kipparin ottamalla aikalisällä sovittiin, että pallo pidetään omissa hyppysissä erän viimeiset sekunnit. Karru onnistuikin nappaamaan hyökkäyslevypallon ja syöttämään pallon ulos Jomille, joka puolestaan toimitti pallon edelleen Callelle. Voittoon riitti, että Calle kulutti viimeiset muutamat sekunnit pitäen palloa hallussaan. Riemukas revanssivoitto Mökälle! Jakso Äijille 19-14 ja ottelu kahdella pinnalla pistein 70-68.

Hyvä MökÄ!

Huomioita pelistä:  Kevätkauden voitokas avaus / Jomi SHOW / Ratkaisevat viimeiset sekunnit

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Karru 2/2, Esa -/-, Vellu 5/1, Jomi 38/2, Kouvo -/-,  Jukka 2/-, Juha 3/1, Calle 16/-, Pekka 4/-, Tero -/2, Spede -/3