otteluselostus MökÄ - NMKY Hiipuneet Tähdet

Äijät venyivät ansaittuun taisteluvoittoon      MökÄ – HNMKY Hiipuneet Tähdet 12.03.2019

MökÄ sijoittui syyspuolella kautta 5. divarin A-lohkon sijalle 7. neljällä voitolla ja viidellä tappiolla. Tämän johdosta joukkue pelaa kevätpuolella alemmassa keskimmäisessä G-lohkossa. Ennen illan ottelua MökÄ majailee lohkon keskikastissa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla.

Kaksi vuotta sitten Malmin palloiluhallissa pelatussa ottelussa Äijät ottivat Hiipuneista Tähdistä mukavan 13 pinnan vierasvoiton. Tällä kertaa joukkue tuli vieraaksemme Ranskikseen 9 pelaajan kokoonpanolla. MökÄn osalta ottelupöytäkirjaan kirjautettiin kymmenen Äijän rosteri.

Seppo Patomeri ja Markus Terämaa toimivat ottelun tuomareina. Toimitsijatehtävistä vastasivat kirjurina Des Ojanen ja ajanottajana Affe Strömberg.

Aloitusviisikko:  Jukka, Ökä, Paul, Janne ja Jerkko

1. jakson alkuminuutit osoittivat heti, että vastassa oli nimestään huolimatta kova ja urheilullinen joukkue. Jokaisesta pallosta taisteltiin viimeiseen asti tiukassa miespuolustuksessa. Erityisesti kippari osoitti johtajuutta kentällä skooraamalla kaksi tärkeää kakkosta sisään paraatipaikaltaan noin viiden metrin etäisyydeltä korista. Vastustajan nro 55 piti Hiipuneita tähtiä pinnalla tehden erässä peräti 14 pinnaa. Erä NMKYlle pistein 23-18.

2. jaksolle tuli kentälle kipparin psyykkaamana latautunut MökÄ. Karru upotti heti erän alkuun kaksi kakkosta. Etenkin Äijien ”nuorisoketju” Ökä, Jerkko, Janne ja Timo H pitivät vauhtia kentällä 16 pinnan edestä. Hyvin ribareissa viihtyvän Timon pitkiin käsiin jäi kourallinen tärkeitä levypalloja.  Erä niukasti pinnalla kotijoukkueelle 24-23. Erätauolle siirryttiin vastustajien johtaessa neljällä pinnalla pistein 46-42

3. jaksolla Äijät jatkoivat siitä mihin 2. erässä jäivät. Joukkue pelasi hienosti yhteen ja tulosta syntyi. Onnistumiset ruokkivat onnistumisia MökÄn joukkuepelin ollessa parasta tällä kaudelle nähtyä. Ana nousi vahvasti esille ja kippari Jukka jatkoi tehokkaasti siitä mihin edellisissä erissä oli jäänyt. Erä MökÄlle 20-12 ja ottelutilanne ennen viimeistä erää kutkuttavasti Äijille 62-58.

4. jaksolla hyvin läpi ottelun pelannut Ökä jatkoi vahvoja otteitaan kentällä tehden 6 ottelun 17 pisteestään. Joukkue onnistui kokonaisuudessaan hyvin, sillä kaikki Äijät olivat pisteillä ja virheitäkin otettiin koko joukkueen voimalla yhteensä 20 kappaletta. Tämä tilasto osoittaa osaltaan sitä, että puolustuksen eteen on tehty töitä ja saatu sen myötä ratkaisun avaimet ottelun voittamiseksi.  Erä Äijille 18-10 ja matsi ansaitusti MökÄlle 80-68.

Huomioita pelistä: Joukkueen Voitto / Vahvat 3. ja 4. erä / Jukka, Timo H ja Ökä!

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/1, Jukka 6/1, Ana 4/3, Calle 19/1, Pekka 2/2, Ökä 17/2, Paul 5/-, Timo H 11/2, Janne 9/5, Jerkko 3/3