otteluselostus Diapam - MökÄ

Voittoputki sai jatkoa                             Diakonissalaitoksen Pallo Miehet – MökÄ  09.04.2019

Kalseana ja tuhnuisena huhtikuun iltana 9 urhoollista äijää kokoontui Diakonissalaitoksen kellarin pieneen saliin kauden toiseksi viimeistä taistoa varten. Mieli oli voittoputkesta letkeänä jo pukuhuoneessa Juhan todetessa, että täällä ollaan sitten hyvissä käsissä, jos jotain sattuu. Ruumishuone ja kappeli kun löytyvät kätevästi samalta tontilta.

Vastustaja ilmeisesti kärsi loukkaantumisista, sillä kokoonpanossa heillä oli 6 miestä, joista tosin kaksi jättiläisiä.

Oikeutta saapuivat jakamaan Seppo Patomeri ja Jonathan Moore.

Kenttää voisi verrata Haagan paloaseman vastaavaan, paitsi että korkeita kolmosia olisi täällä mahdollista nakella kattokorkeuden ollessa hyvinkin riittävä. Tämä ei tosin Calleen vaikuttanut, sillä mies kulutti sukkaa siihen malliin tunnetulla laakapallotyylillään.

Aloitusrituaalit selvät ja kentälle Jukka, Juha, Calle, Ökä ja Janne.

Ensimmäinen jakso aloitettiin poikkeuksellisesti paikkapuolustuksella - vastustajan huono heittotaito scoutattiin jo alkulämmittelyssä. Ottelu eteni tasatahtia, Mökän heittopelin yskiessä ja äijien hätäillessä syöttöjen ja ratkaisujen kanssa. Jakso 15-15.

Toisella jaksolla saatiin jo parempaa otetta pitämällä vauhtia yllä (!). Vastustajan ohut rosteri alkoi näkyä lisääntyvänä puuskuttamisena heidän puolellaan. Kohokohtana Juhan buzzer beater -kolkki laudan kautta näyttävän kaatumisen kera. Jakso mökälle 14-21 joten puoliajalle mentiin7 pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla alkoi vastustajan väsyminen todella näkyä, heidän peli perustui isojen miesten vääntöön korin alla. Vastaan taistelivat oman korin alla ansiokkaasti Jerkko sekä Timo. Calle oli jälleen hyvässä heittovireessä. Jakso mökälle 19-24.

Viimeiselle jaksolle lähdettiin 13p johdossa tavoitteena pitää pallosta parempaa huolta ja pelata pitkiä hyökkäyksiä. Tässä jossain määrin onnistuttiinkin mutta korinteko tökki molemmin puolin. Äijien puolustus, etenkin korin alla alkoi toimia ja kun vastustaja pidettiin pois korilta, oli peli sillä kukko. Koko ottelu mökälle 66-56 ja voittoputki jatkui.

Huomiot: Pallon liike toisella puoliajalla / apupuolustus 3 sek alueella / heittopeli (Calle, Juha) /

ja Esa! (1 levypallo, merkintä aikakirjoihin kaikkien aikojen pisin sarjaura mökän historiassa) (vuodet tarkistettava)

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Esa -/-, Jukka -/-, Juha 14/3, Ana -/3, Calle 20/-, Ökä 8/1, Timo 7/3, Janne 8/-, Jerkko 9/3