Moi !                                                                                            MökÄ  - Kukkakepit 16.01.2015

Lähes kuukauden mittainen joululoma takana hyvin levänneet Mökin Äijät saapuivat viime perjantaina täydellä rosterilla kotiluolaansa Munkkiniemen Yhteiskouluun. Vastassa tuttu Kukkakepit, jolle viimeksi kaudella 2011-2012 otettiin reilusti kuokkaan kauden molemmissa peleissä.

Alkulämmittelyssä nähtiin uudistunut Kukkakepit, sillä ainoastaan kolme pelimiestä Tuomas Vehviläisen johdolla olivat Äijille entuudestaan tuttuja.

Vellu Fun -klubin osalta kentän laidalla nähtiin Malle ja ToPon mikrotyttöjä Mallen ohella valmentava Jade.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Kouvo, Juha, Ana, Pekka ja Tero

Ottelun 1. erä saatiin ylösheiton jälkeen käyntiin varsin tunnustelevissa merkeissä. Juhan kolmen pisteen avauskorin myötä peli saatiin Äijien osalta kunnolla vauhtiin. Jatkoa pisteiden teolle saatiin Speden, Callen ja Pekan toimesta. Pekka oli liikkeellä varsin kevyellä jalalla, mikä oli nähtävissä nopeana liikkeenä kentän molemmissa päissä. Erä pinnalla Kukkakepeille 14-13.

2. erään lähdettiin kipparimme Jukan koutsaamana ekan erän tapaan. Tällä kertaa Suhina keskittyi enemmän joukkueessa valmentajatehtäviin kuin pelinjohtamiseen kentällä. Pekan johdolla valmentajan taktiset kuviot siirrettiin kentälle toteutukseen. Kukkakeppien peli pyöri kolmen avainpelaajan kesken MökÄn miespuolustuksen keskittyessä näiden pelimiesten eliminoimiseen. Oma heittopelimme oli hukassa avauskolkin ollessa ainoa kaaren takaa onnistunut bonusheitto.  Pisteet jakautuivat varsin tasan kuuden Äijän keksen. Puolustuksessa napattiin hyviä ribareita Mikon ja Speden toimesta.  Erä vastustajille kolmella pinnalla 17-14. 4 pinnan takaa-ajoasemassa siirryttiin lyhyelle tauolle Kukkakeppien johtaessa pistein  31-27.

3. erässä peliin tuli mukaan Jomi, joka saikin omilla vauhdikkailla ja taitavilla suorituksillaan Äijien peliin uuden vaihteen sisään. Nopeat pallon ylöstuonnit, läpiajot, namupassit ja argessiivinen puolustus ovat nuoren Äijän ja loistavan pelimiehen parhaita ominaisuuksia. Pikku hiljaa peli saatiin käännettyä kotijoukkueelle ja piste-ero eduksemme. Erätauolle mentiin kahden pinnan johtoasemassa 40-38. 3. erä Mökälle 13-7.

4:ssä erässä Jomi ratkaisi pelin Äijille upottamalla erän 12 pisteestä kymmenen.  Varsinkin kaksi kolkkia erän loppuun tiukkaan paikkaan olivat ottelun lopputuloksen kannalta ratkaisevat. Erä MökÄlle 12-7. Ottelupöytäkirjan mukaisesti matsi päättyi Äijien eduksi  52-45.

Huomioita pelistä: Jomi!  / Kevätkauden avausvoitto / Arvokas päänahka Kukkakepeistä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 6/-, Vellu 2/-, Kouvo 2/-, Jukka -/1, Juha 9/4, Ana -/2, Calle 6/2, Pekka 11/-, Tero 2/-, Mikko -/1, Spede 2/2, Jomi 12/3