otteluselostus Dream Team - MökÄ

Moi !                                                                                                     Dream Team - MökÄ 14.04.2013Äijät jäädyttivät Dream Teamin PorvoossaViime sunnuntai-iltapäivänä suuntasi tiensä 7 Äijän iskukykyinen joukkue vieraspelimatkalle kohti Porvoota. Kysymyksessä oli kauden viimeinen vierasottelu ja vastassa lohkon yhtenä kärkijoukkueena keikkuva Dream Team. Syksyn pelissä MökÄ otti kotonaan maukkaan 13 pinnan voiton, joten mahdollisuudet voiton uusimiselle oli olemassa. Pienen etsiskelyn jälkeen saavuttiin pelipaikalle, Lyceiparkens Högstadieskolanin pihalle. Itse kenttä oli mitat täyttävä hyvillä koreilla ja puulattialla varustettu kelpo peliareena. Vapaan heittelyn ohella alkulämmittelyt suoritettiin perinteitä kunnioittaen setup:lla molemmilta puolilta koria. Pekka oli automatkan aikana laskenut, että Äijien keski-ikä ottelussa oli 57 vuotta vastustajien ollessa n. 20 -vuotiaita nuorukaisia. Taistelu ottelun voitosta käytiin siis asetelmasta kokemus vastaan nuoruus.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Kouvo, Des, Vellu, Juha, Pekka, 1. erä sai parhaan mahdollisen alun Juhan paukuttaessa heti ensimmäisestä hyökkäyksestä kulmasta kolkin sisään. Läpi ottelun vahvasti pelannut Juha täydensi pian pinnasaldoaan vapariviivalta kahden pinnan edestä. Äijät lähtivät peliin taktiikalla, jossa nuorten vastustajien peli pyrittiin jäädyttämään tiiviillä paikkapuolustuksella. Tässä onnistuttiinkin heti alusta asti erinomaisesti. Porvoolaiset pakotettiin heittämään kaukaa, jonka seurauksena heitot jäivät varsin epätarkoiksi. Hyökkäyksiin jäänyt energia hyödynnettiin optimaalisesti ja tehokkaasti. Juhan lisäksi tehoista vastasivat Vellu ja Karru. Erä MökÄlle 21-14. 2. erässä kotijoukkue pääsi avausjaksoa paremmin kiinni peliin. Ottelutapahtumat kentällä etenivät varsin tasaisissa merkeissä Äijien viedessä peliä muutaman pisteen marginaalilla. Pekka ja Karru pääsivät nostelemaan koreja lähietäisyydeltä hyvin pelattujen hyökkäyskuvioiden seurauksena. Erä Dream Teamille 20-15. Puoliajalle siirryttiin MökÄn niukassa 2 pisteen johtoasemassa tilanteessa 36-34.3. erä on kauden aikana ollut usein MökÄlle vaikea. Syynä tähän on ollut kunnon lopahtaminen kovavauhtisissa peleissä. Näin ei kuitenkaan käynyt Dream Teamia vastaan, vaan päinvastoin Äijät lisäsivät pökköä pesään ja pitivät pelin hyvin omissa hyppysissään. Des heitti perinteiset 3. erän vahvat kolkkinsa sisälle Vellun jatkaessa edelleen tehokkaana hyökkäyskorilla. Joukkue pelasi isolla sydämellä ja itseluottamuksella hienosti yhteen molemmissa päissä kenttää ja joka jätkä tsemppasi tilanteissa loppuun asti. Erä 9:llä pinnalla MökÄlle 21-12 ottelutilanteen ollessa Äijille 30 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen 57-46. 4. erä eteni varsin tasaisissa merkeissä Dream Teamin nuorten pelaajien osoittaessa jo hiukan hermostumisen merkkejä. Peli meni loppua kohden varsin rikkonaiseksi, josta osituksena erässä tehdyt 7 pinnaa vapariviivalta. Juha puolestaan aloitti viimeisen erän ensimmäisen erän malliin tehden jakson 7 ensimmäistä pinnaa. Kouvo ja Esa pääsivät erän loppuminuuteilla vapariviivalle vastustajien teknillisten virheiden seurauksena viimeistellen ottelun loppulukemaksi 71-61.Tasainen 4.s erä pinnalla Porvoolaisille 15-14. Tekut nappasivat pelissä itselleen Kouvo ja Karru, joka heitti kopan arvoisesti ns. ” läpipaskan” vapariviivalta.Huomioita pelistä:  Juhan loistosuoritukset / Vahva joukkuepelaaminen / Kauden viimeinen vieraspeliPerjantaina Haagassa kauden vika peli ja vastassa Dynamo. Tsempataan ja kruunataan hyvin mennyt kausi voitolla - Hyvä MökÄ !P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 15/3, Esa 2/-, Vellu18/1, Kouvo 1/1/T, Des 7/2, Juha 20/5, Pekka 8/2 Raportoi,Karru