otteluselostus MökÄ - Wartti Circus

MökÄ - Wartti Circus 23.11.2012

Moi !MökÄn kotivoittoputki sai jatkoaViime perjantaina pelattiin Haagassa 5. divarin B-lohkossa kärkipään joukkueiden, MökÄn ja Wartti Circuksen, välinen sarjaottelu. MökÄlle ottelu oli kauden 7:s saldon ollessa voitollinen 4-2. Huomionarvoista on, että Mökin Äijät ovat olleet syyskaudella kotipeleissään voittamattomia.   Liekö hyvät kotipelit vaikuttaneet siihen, että paikalle saatiin pitkästä aikaa Äijäkymmenikkö kasaan. Juhan ja Villen pelaamisen myötä saatiin myös kaivattua juoksuvoimaa kentälle. Sitä vastoin iältään varsin nuoret vastustajamme saivat tehdä täyden iltapuhteen ainoastaan viiden pelaajan voimin.Toimitsijapöydän takana ajanotosta ja kirjurin tehtävistä pitivät huolta Make ja Mikko. Lisäksi Maken poika Markus oli tullut kentän laidalle seuraamaan Äijien otteita.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Des, Calle, Ville, Pekka1. erä lähti käyntiin kotijoukkueen osalta hyvin. Palloa ja Äijiä saatiin liikkeelle hyökkäyspäässä varsin mukavasti. Miespuolustuksemme osalta vaikeuksia aiheutti Warttilaisten nopeat hyökkäykset ja läpiajot. Pekka on päässyt hyvään syyskuntoon, josta osoituksena erässä tehdyt 7 pinnaa. Kaukoheittovoimaa viivan takaa tarjosivat vuorollaan Des, Vellu ja Calle. Erä MökÄlle 23-15.2. erä oli kotijoukkueelle synkkä. Ainoat Äijistä, jotka onnistuivat korinteossa, olivat Ville ja Karru. Lisäksi Kouvo ja Juha tekivät korin mieheen. Sitä vastoin Wartti oli päättänyt järjestää korillemme nimensä mukaisesti Circuksen, josta osoituksena erässä tehdyt 7 kolkkia. Hetkessä pelitilanne kääntyi Warttilaisten eduksi vastustajien pelatessa ns. kiilto silmissään. Erä Wartille 31-19 tilanteen ollessa ottelutauolle siirryttäessä vieraille 46-42.3. erä aloitettiin kipparin käskystä kahden miespuolustushyökkäyksen jälkeen 3-2 paikalla. Juha oli skautannut,,että parhaiten Wartin heittopeli saataisiin kuriin nostamalla miespuolustusta ja tuomalla eteen kahden puolustajan sijasta 3 puolustajaa. Taktiikka toimi loistavasti, sillä Circuksen heittopeli tyrehtyi tyystin. Vastustajille kirjattiin ainoastaan 7 pistettä vapareista, eli ei ainoatakaan pelitilannekoria! Erän hienoimmasta suorituksesta vastasi Kouvo, joka vispasi Kobe Bryant -tyylisen läpiajon päätteeksi laidalta and one -korin. Erä Äijille 19-7. MökÄn 8 pinnan johtoasemassa siirryttiin viimeiselle erätauolle tilanteessa 61-53.4. erä oli kaikin puolin MökÄltä rentoa ja määrätietoista pelailua vastustajan toki pyrkiessä kovan tempon myötä takaisin mukaan peliin. Rentoudesta osoituksena erässä heitetyt 4 kolkkia, joista vastasivat Des, Vellu ja Calle. Koko ottelussa kolmoset menivät tasan 9-9. Wartin tehokkaana 30 pinnan edestä häärännyt Kevin Straih päätti ottelun tekemällä viimeisen 3 pisteen arvoisen korin. Erä Äijille 20-15, ottelun päättyessä 40 peliminuutin jälkeen kotijoukkueen voittoon pistein 81-68.Huomioita pelistä:  3. erän 3-2 paikkapuolustus / 5 Äijää kaksinumeroisilla pisteillä / MökÄn tappiottomat kotiottelut / MökÄ sarjakolmonen rekordilla 5-2P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 13/2, Vellu 12/1, Kouvo 5/2, Des 6/-, Jukka 2/-, Juha 2/4, Ana -/4, Calle 12/-, Ville 14/2, Pekka 15/1 Raportoi,Karru