otteluselostus Kerava Kings - MökÄ

Moi,

MökÄ otti kuokkaan sarjajumbolta 79-65!

Lauantaina pelattuun Keravalle suuntautuneeseen matkapeliin lähtöasetelmat olivat haastavat, vaikka isäntänä oli sarjan jumbo, kolme ekaa peliään selvästi hävinnyt Keravan Kuninkaat.

Otteluun lähti 7 urheaa mökäläistä Speden ilmoittauduttua otteluaamuna vammaislistalle Teron torstaisen listautumisen seuraksi. Muuten vaan poissa olivat avausottelun neljästä pistenikkarista kolme (Calle, Juha, Karru) ja Kippari.

Avausviisikkoa ei tarvinnut heittää kuin yksi kierros ja avaukseen menivät Vellu, Kouvo, Des, Pekka ja Aiski.

1. jakso oli MökÄ:ltä ihan kohtalaista peliä, puolustuksessa jaksettiin ja hyökkäyksessä osattiin käyttää vastustajan huonoutta hyväksi, eikä pallon menetyksiä tullut kuin tavallinen määrä. Joukkueen pelaajavahvuus pieneni entisestään 15 sek ennen jakson loppua, kun Anan takareisi pamahti vajaan neljän minuutin kentällä olon jälkeen hitaita vastustajia vikkelästi ohi kiertäessä (tiedossa 1-2kk juoksutaukoa). Aiski aloitti jakson parilla sukalla, Des avasi kolmosputkensa ja Pekka viimeisteli 8 viimeistä pinnaa. Jakso tasan 21-21.

Loput kolme jaksoa voikin sitten kuitata muutamilla lauseilla. Kokonaisuutta kuvaa ehkä se, että MökÄ oli ajoittain järkyttävän huono, mutta peli pysyi melko tasaisena (puoliajalla tappiota vain 3 pinnaa). Vastustajan junnut prässäsi joko koko kenttää tai puolesta kentästä ja pallon ylös saaminen oli haastavaa. Vellun ollessa kolmannella jaksolla ansaitulla lepotauolla, vastustaja repäisi 12-0 jakson ja voitosta taistelu jäi siihen. Pallon menetyksiä tuli MökÄ:lle ekan neljänneksen jälkeen aivan julmettu määrä, mutta vastustajakin viimeisteli heikosti nopeita ylivoimahyökkäyksiä lukuun ottamatta. Muutamaa minuuttia ennen loppua MökÄ tuli Desin parilla kolmosella ja Vellun koreilla 7 pinnan päähän, mutta lopussa pari pallon menetystä ja vastustajan nopeaa kasvattivat tappion 14 pinnaan (79-65).

Vellu taisteli viimeistelen kolmen viimeisen jakson 44 pisteestä 23 ja oli joukkueen notkein (ja ottelun jälkeen piti melkein autosta pois auttaa). Des mätti 5 kolmosta kovalla prossalla (kolme taisi mennä ohi). Aiski aloitti loistavasti ja Pekka viimeisteli melko tehokkaasti, paitsi vapariviivalta.

Kokonaosuutena oli kaikkien aikojen huonotasoisinta näkemääni MökÄ:n peliä (ehkä siihen vaikutti kolmen jakson katsominen kentän laidalla jalka kattoa kohti maaten). Joskus MökÄ on tehnyt ottelussa vain 38 pinnaa, mutta silloin vastustaja oli hyvä.

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Esa 0/1, Vellu 25/3, Kouvo 4/2, Des 15/3, Ana 2/0, Pekka 13/1, Aiski 6/1.