otteluselostus EBT M 5 - MökÄ

Kevään avausvastustajana tuttu EBT                             EBT M 5 - MökÄ 03.01.2018

Kevätkausi 2018 saatiin käynnistettyä kuukauden treenitauon jälkeen tutussa Espoonlahden koulussa Espoo Basket Team:n isännöimänä. Liekö pitkä pelitauko ollut syynä siihen, että allekirjoittanut unohti pelikassinsa autohallin lattialle lähtiessään hyvissä ajoin autolla matsiin. Soitto kotiin ja kamat saatiin ymmärtäväisen vaimon toimesta pelipaikalle nippanappa ennen ottelun alkua.

Joukkueet suorittivat lyhyen alkulämmittelyn ennen pelin alkua. MökÄn kokoonpanossa 9 Äijää ja kotijoukkueen rosterissa puolestaan 10 pelaajaa.

Tuomaroinnista vastasi parivaljakko Patomeri & Tashdl.

Aloitusviisikko:  Juha, Pekka, Janne, Kouvo ja Spede

1. jakso saatiin käyntiin ylösheiton jälkeen tasaisissa merkeissä. Juha merkkautti rikotun kolkin jälkeen pöytäkirjaan kolme onnistunutta perättäistä vaparia. Janne ja Pekka vastasivat muista Äijien pisteistä. Kevätkauden avauspisteet olivat tiukassa molemmilla joukkueilla. Erä niukasti EBT:lle 10-8.

2. jaksolla EBT löysi heittojyvän kaaren takaa kolmen onnistuneen kolkin arvoisesti. Äijiltä kaaren takaa onnistui ainoastaan Janne. Hyvän ottelun pelannut Janne skoorasi erässä 7 pinnaa. Spede heitti sisään lempipaikaltaan keskietäisyydeltä korin edestä kaksi kakkosta.  Erä isännille 19-13 ja tilanne kahden pelatun erän jälkeen EBT:lle 29-21.

3. jaksolle käynnistyi lyhyen 5 minuutin tauon jälkeen kotijoukkueen tahdittamana. Äijiä alkoi selvästi pitkä pelaamattomuus painaa jalkaa. EBT:n heittosihti pysyi edelleen tarkkana, josta osoituksena pelissä yhteensä kahdeksan onnistunutta kolkkia kaaren takaa. Karru onnistui kasvattamaan MökÄn pistesaraketta kolmella onnistuneella kakkosella. Erä EBT:lle 27-16. Tilanne kolmen pelatun erän jälkeen kotijoukkueelle selvin numeroin 56-37.

4. jakson Juhan ja Jannen kolme onnistunutta kolkkia eivät riittäneet kuromaan kiinni EBT:n lähes 20 pinnan etumatkaa. Pekan kaksi erän lopussa sisään heitettyä vaparia oli laiha lohtu tappiolliselle pelille.  Viimeinenkin erä EBT:lle 24-18 ottelun mennessä isännille pistein 80-56.

Ottelun jälkeen oli hienoa kuulla syksyllä vakavasti loukkaantuneelta EBT:n pelaajalta, että on päässyt takaisin mukaan korikseen ja että hän haluaa jatkaa lajin piirissä tulevaisuudessakin.

Huomioita pelistä: Kevätkierroksen eka peli, Huono 3. erä, 7 Äijää pisteillä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 6/1, Esa -/1, Kouvo -/1, Juha 13/3, Pekka 6/2, Janne 17/3, Jerkko 6/4, Spede 6/2, Timo 2/1