otteluselostus LePy Balls - MökÄ

Vahvat otteet vieraissa jatkuvat                                                                 LePy Balls -MökÄ  03.04.2016

MökÄn esiintyi vaihteeksi vieraskentällä  kolmen kotiottelun jälkeen. Isäntänä sunnuntai ottelussa toimi sukupolvenvaihdoksen sitten viimekohtaamisen kokenut LePy Balls. Pelipaikka oli komeasti kunnostettu Karakallion koulun sali. MökÄ sai paikalle yhdeksän pelurin kokoonpanon, jossa mukana sekä kokemusta että nuoruuden intoa.

Aloitusviisikko:  Jussi, Calle, Juha, Janne ja Pekka

1. jakso Ottelun alusta asti käy ilmi että vastustajan pelin juoni on pyrkiä pelaamaan pallo lähelle koria, kaukoheitto otetaan pääasiassa vain silloin kun se on ihan vapaa tai pääsy korin lähelle ei onnistu. Pisteiden teko joukkuueessa jakaantu tasaisesti heti ensimmäisestä jaksosta alkean, viisi miestä pinnoille, mutta kukaan ei onnistu kahdesti. MökÄn hyökkäys on monipuolisempaa ja pisteiden tekijöitä jaksolle kirjataan peräti kuusi. Parhaiten sukan kulutuksessa onnistuu Janne viiden pisteen edestä.  Jakso MökÄlle 11-16.

2. jakso Toinen jakso jatkuu tasaisissa merkeissä, MökÄn tahti vähän hiipuu ja vastusta onnistuu aavistuksen paremmin. MökÄn hyökkäyksen ongelmana on kaukoheittopelin normaalia huonompi onnistumisprosentti, mikä pakottaa MökÄnkin puskemaan korin alle vastustajan sumppuun,  Jakso Ballsille 13-12 ja isolle tauolle numeroissa 24-28.

3. jakso Kolmannella jaksolla MökÄ vaihtaa puolustuksen paikkapuolustukseen, mikä auttaakin edelleen heikentämään Ballsin heittojen onnistumisprosenttia, pääosin heidän pisteet syntyvätkin aktiivisen hyökkäyslevypallojen haun seurauksena. Jos on vaikeaa Balsilla, niin vaikeaa on MökÄlläkin hyökkäyksessä. Koko jaksolla saadaan huonon liikkeen höystämällä hyökkäyksellä aikaisekai vain kaksi pelitilannekoria, vapariviivalta sentään pistesaalis saadaan tuplattua . Jakso Ballsille 10-8

4. jakso Neljännellä jaksolla pelin tempo nousee, MökÄn paikka pitää ja levyritkin tarttuvat paremmin näppeihin omassa päässä, mistä Jomi pääsee käynnistämään nopeita hyökkäyksiä. Balls taas pyrkii turvautumaan samaan aseseen kuin moni muukin vastustaja eli koittaa juosta MökÄltä karkuun. MökÄn onneksi vastustaja joutuu poimimaan pallon useammin korista ja lisäksi lähes kaikkiin vastustajan nopean hyökkäyksen yrityksiin saadaan puolustukseen äijä tai kaksi, mikä riittää estämään niiden onnistuneet päättämiset. Pisteiden tekoon löytyyy taas lisää voimaa Janne ja Jomin vastaten suurimmasta osasta, Vastustajan ryhtyessä rikkomaan MökÄn onnistuneet vaparit auttavat kasvattamaan johtoa.  Jakso MökÄlle 19-25. Koko peli MökÄlle 53--61.

Huomioita pelistä: Jo toinen peli, jossa tuomari hylkää virheellisesti MökÄn onnistuneen vapaaheiton/8 miestä pinnoille /Voitto etukäteen väsyneiltä äijiltä

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut):  Esa 0/0, Vellu 3/2, Jomi 16/2,  Juha 3/2, Calle 10/3, Pekka 9/1,  Janne 17/2, Jussi 2/4 +T, Spede 1/3