otteluselostus Wecan -MökÄ

Moi !MökÄlle kirvelevä  jatkoaikatappioHistoria oli toistaa itseään viime lauantai-iltapäivänä pelatussa vieraspelissä Kasavuoren koululla Granissa. Syksyllä otimme Wecanista makean jatkoaikavoiton kotona Haagassa ja sitä lähdettiin tälläkin kertaa hakemaan. Edellisen kohtaamisen täyden tusinan pelaajan sijasta tällä kertaa pöytäkirjaan kirjattiin 10 pelaajaa, joista tosin vain 6 paikalla tosi toimissa. Wecan puolestaan lähti 7 pelaajan iskukykyisellä ryhmällä tosissaan ja revanssihengessä haastamaan MökÄä.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Calle Pekka ja Spede.1. erään lähdettiin miesvartioinnilla varsin tasaisissa merkeissä. Pekan muutaman juoksukorin jälkeen sekä Calle että Vellu löysivät nopeasti heittojyvän. Puolustuspään taktiikkana oli sulkea vastustajan pitkät miehet ribareista omalla korilla ja hyökkäyksissä puolestaan pyrittiin pitämään liikettä yllä. Varsinkin Spede tuntui viihtyvän korin alla napsien tukun hyviä levypalloja vastustajien nenän edestä. Levypallojen lisäksi Spede kunnostautui hyökkäyspäässä mainioilla syötöillä korin alle hyvin sijoittuneelle pelaajalle. Tasainen erä niukasti kotijoukkueelle 24-20.2. erää jatkettiin tasaisissa merkeissä. MökÄn taktiikka piti hyvin ja peli pysyi tasaisena kotijoukkueen johtaessa läpi erän muutaman pisteen turvin. 6 pelaajan vaihtorotaatio toimi hyvin ja jokainen Äijä sai riittävästi peliaikaa kentällä. Lisäksi joukkuepelaaminen toimi hyvin eikä varsinaista hätää ollut havaittavissa. Hyvistä onnistumisista huolimatta erä jälleen Wecanille, nyt pistein 16-14. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen niukassa johtoasemassa 40-34.3. erässä MökÄn hyvä peliote palkittiin. Hyvällä prosentilla tehdyt korit selvästikin hyydyttivät kotijoukkueen ja väsymistäkin oli havaittavissa. Wecanin hyökkäykset kilpistyivät Äijien tiiviiseen miespuolustukseen.  Esa ilmestyi vaihtopenkille kuin tyhjästä kesken pelin, sillä oli erehtynyt ottelun alkamisajankohdasta. Esan kannustuksen siivittämänä erä hienosti ja ansaitusti MökÄlle 18-10. Viimeiseen erään lähdettiin MökÄn johtaessa jännittävässä tilanteessa 52-50.4:s erä mentiin vauhdilla kentän päästä päähän molempien joukkueiden tehdessä koreja tasatahtiin. Calle jatkoi hienoa heittopeliään 9 pinnalla Karrun puolestaan noustessa hyvin esille ottelun loppua kohden.  Loppuratkaisut olivat jännittävät ja ottelun voitto tuntui olevan aina viimeiselle sekunnille asti mahdollinen. Pelikellon näyttäessä jo viimeisiä sekunteja Wecan sai hiukan onnekkaastikin pallon käsiinsä ja pääsi hyvin pelanneen nro 32 toimesta tasoittamaan pelin varsinaisen peliajan lopulla. Erän mennessä Wecanille 18-16, jatkoajalle siirryttiin tilanteessa 68-68.Jatkoaika mentiin Wecanin komennossa Äijien takin ollessa jo varsin tyhjä. Ainoastaan Calle sai erässä yhden kolkin sisään. Jatkoerä isännille 10-3 ja lopulta koko ottelu 78-71.Ottelun jälkeen pukukopin puolella spekuloitiin ja jossiteltiin luonnollisestikin pettyneinä ratkaisuhetkien tapahtumia. Todettiin kuitenkin yhteen ääneen, että MökÄ pelasi tappiosta huolimatta hyvin. Vastustaja tiivisti omat tunnelmansa ottelun jälkeen toteamalla nasevasti -We can or can We.Huomioita pelistä: / Hyvä taistelu / Tiivis joukkuepeli / Paljon onnistumisia Pisteet: Karru 7, Kouvo 2, Vellu 14, Calle 32, Spede 2, Pekka 14Raportoi, Karru