otteluselostus MökÄ - Helsinki Basket Team

Moi !                                                                                              MökÄ – Helsinki Basket Team 14.03.2014

4:s erä ratkaisi ottelun Helsinki Basket Teamille

Tiivistahtisen sarjan 5:s kevätkauden ottelu pelattiin Haagassa viime viikon perjantaina. Vastaan asettui Helsinki Basket Team, tuttu vastustajamme viime vuodelta.  Edelliseltä kaudelta jäi mieleen vieraissa Kisiksessä kärsitty rökäletappio sekä ilahduttava 11 pinnan kotivoitto.

Alkulämmittelyssä HBT:llä oli ainoastaan aloitusviisikollinen takamiespituisia pelureita. Hetken jo näytti siltä, että iltapuhteestamme tulee kohtuullinen, kunnes viime hetkellä paikalle ilmestyi kolmen pelaajan sentteriosasto. Oma 9 pelaajan kokoonpanomme oli sekoitus Äijiä kaikille pelipaikoille. Pekka oli vielä loukkaantumisestaan toipilaana, joten hänen pelaamisensa oli enemmän kuin epävarmaa.

Päätuomari Mantere vastasi ottelun tuomaroinnista, kun taas toimitsijatehtävissä nähtiin kirjuri Des ja ajanottaja Make.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Jukka, Ana, Calle, Pekka, Spede

1. erän alun MökÄn parhaista otteista vastasi Kouvo, joka korkealta napatun hyökkäyspään levyrin jälkeen nakutti kaksi ensimmäistä Äijien pinnaa. Seuraavista onnistumista vastasivat vuorollaan Calle, Spede ja Karru. HBT:n nopeudesta johtuen Äijät asettuivat paikkapuolustusmuodostelmaan, joka pakotti vastustajan hakemaan heittoa kauempaa koria. Tasaisessa erässä jaettiin pisteet tasapuolisesti 15-15.

2. erässä hyvään kevätvireeseen päässyt kipparimme Suhina säkitti erän loppupuolella lempipaikaltaan kakkosen pohjaan. Muutoinkin miehen tsemppaus kentällä oli hyvänä esimerkkinä muulle joukkueelle. Erä niukasti HBT:lle 2:lla pinnalla pistein 16-14. Jalkavaivainen Pekka uskaltautui kentälle muutamaksi minuutiksi ja siinä sivussa erän päätteeksi pisti molemmat vaparinsa sisälle. Ottelun puolivälissä ja kahden pelatun erän jälkeen ottelupöytäkirja osoitti vastustajalle kahden pinnan etumatkaa tilanteen ollessa 31-29.

3. erässä tiukka vääntö parketilla sai jatkoa. Kolkit olivat illan pelissä kortilla. Calle heitti molemmat pelin kolmoset erässä sisälle pitäen Äijät voitonsyrjässä kiinni. HBT lisäsi kierroksia ja niin tekivät Äijätkin. Mikko teki tasaisen varmaa työtä molemmissa päissä kenttää; puolustuksessa tiukkaa vastustajan sulkua levypalloista sekä vahvoja levareita ja hyökkäyksessä skriinejä sekä hyviä passeja pelikavereille. Erä pinnalla vastustajille 14-13 tilanteen oltua täysin auki ennen viimeistä erää.

4:n erään lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa HBT:n johtaessa 45-42. Ottelun kova tempo vaati veronsa ja selkeästi oli nähtävissä, että MökÄ ei pysynyt mukana ottelun tiivistahtisessa vauhdissa viimeisellä kymmenminuuttisella. Analla petroolia tuntui olevan tankissa, mutta sekään ei näyttänyt yksin riittävän kääntämään ottelua eduksemme. Viimeinen erä HBT:lle selvin numeroin 19-10 ja koko ottelu 64-52.

Huomioita pelistä: Kipparin nousukunto / Vain 2 kolkkia / 4.erän väsähtäminen

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 8/1, Esa -/-, Kouvo 2/3, Jukka 4/2, Ana 6/4,  Calle 22/-, Pekka 6/2, Mikko -/2, Spede 4/1