otteluselostus MökÄ - Basket Team Helsinki

Koriskauden 2016-2017 viimeinen peli               MökÄ – Basket Team Helsinki 07.04.2017

Kauden 16 -17 päättävä peli; ts. kauden tärkein ottelutapahtuma – millä mietteillä Äijät lähtee kauteen 2017 – 18? Onko kauden kokonaissaldo 50/50 vai lievästi miinuksen puolella? Vastustaja Basket Team Helsinki 2012 oli tuttu edellisiltä kausilta, kovaa vauhtia ja vääntöä oli tiedossa.

Kauden huipentumaan oli saapunut 8 Äijää – Esa, Vellu, Kippari; Juha, Calle, Pekka, Tero ja Spede. Tiukan karsinnan tuloksena aloitukseen pääsivät Vellu, Jukka, Pekka, Tero ja Spede.

Pekka ja Tero luovuttivat paikkansa Juhalle ja Callelle, hövelisti vaivoihin vedoten. Kivittäjät Juha ja Calle myös kehään ja peli käyntiin. Peli käynnistyikin sen jälkeen kun Tero kävi hakemassa pillin tuomari Valavuorelle autostaan.

Ensimmäinen neljännes;

Täysin yllättäen ottelun alku oli sitkeää puurtamista, kovasta yrittämisestä huolimatta korien tekeminen oli molemmille joukkueille todella vaikeata. Äijät heräsivät hiljalleen korintekokoomastaan, muutama hyvä onnistuminen herätti joukkueen, vastustaja ei herännyt koko erän aikana erä äijille 17-7.

Toinen neljännes

Pieni tauko virkisti kummasti vastustajan. Äijät puolestaan päättivät herrasmiesmäisesti päästää vastustajan mukaan peliin, ilmeisesti jottei heille jäisi huono maku kauden päättävästä pelistä. Peli melkein tasoihin, sitten lisättiin vähän yritystä puolustukseen ja tarkkuutta ratkaisuihin jolla pidettiin pieni etu. Onneksi Basket teamin korintekoyritykset, varsinkin lähietäisyydeltä, olivat luokkaa ”ei osu edes valtamereen” Jakso vastustajalle 13 – 15, puoliajalle MökÄ:n johdossa 30 – 22.

Kolmas neljännes

Vaikka kunto ja fysiikka eivät enää ole Äijillä huippuvuosien tasolla, niin on selvää että pidemmät pelitauot eivät sovi joukkueelle. Erän alussa siinä määrin käynnistysvaikeuksia, että Kipparin oli aikalisällä kaivettava strategiapussistaan esiin paikkapuolustus. Kippari ei kyllä määrännyt ”kynttiläpaikkaa”, mutta joukkue toteutti kuitenkin tätä puolustusmuotoa. Tämä ”polvet lukossa ja kädet sivuilla” puolustusmuoto ei yllättävää kyllä toiminut kovin hyvin, vaikka onkin joillekin Äijille hyvin luontainen olomuoto puolustuspäässä. Paluu miespuolustukseen erän lopulla toimi paremmin, mutta ote oli hiljalleen siirtynyt vastustajalle. Erä 12 – 18 ja kokonaistilanne 42 – 40.

Neljäs neljännes

Erän alussa Äijät olivat taas hiukan ottavana osapuolena, mutta ottelu pysyi kuitenkin suhteellisen tasaisena. Vastustaja sai kuitenkin rakennettua itselleen pistejohdon erän loppua kohti, mutta hyvin ajoitettu aikalisä saatesanoilla ”nyt tsemppiä puolustukseen ja fiksuja ratkaisuja” toi joukkueen iskuetäisyydelle viimeisille minuuteille. Viimeiset minuutit mentiin tasatahtiin ja vuorovedoin.

Aikaa 17 sekuntia, MökÄ:n aikalisä tilanne -3p. Sovittiin kuvio, Äijät kentälle ja kuvio oli jotenkin päässyt unohtumaan kaikilta. Kokemus on kuitenkin valttia, pallo sivurajan jälkeen Vellulle, taka-askel pallo ilmaan ja peli tasan. Jatkoaika häämötti.

Vastustajan aikalisä aikaa 11 sekuntia. Virheitä ei voi ottaa joukkuevirheet täynnä, eikä helppoja heittoja oli Äijien teemana aikalisällä. Sivurajasta pallo kentälle hetken jo näytti siltä, ettei vastustaja saa mitään aikaiseksi. Sitten heitto ilmaan jonka Pekka sai osittain torjuttua, pallo pomppi jostakin vastustajan sentterille jonka sutaisu ehti ilmaan nanosekunnin ennen summerin soimista, kori ja 2p tappio kauden päätösmatsissa, päätöslukemat 62 - 64

Kokonaissaldo kaudelta jäi siis harmittavasti hiukan pakkasen puolelle.