otteluselostus Kaspa - MökÄ

Kipparin johdatti Äijät maukkaaseen vierasvoittoon                     Kaspa - MökÄ 19.03.2019

Kevätkauden ollessa kiihkeimmillään MökÄ matkasi vieraspeliin ja tuttuun Mäntymäen kouluun Kauniaisissa. Vastustajamme Kaspa oli yhtä lailla tuttu useasta keskinäisestä tiukasta 5. divarin sarjapelistä. Kaudella 2012-2013 pelatun keskinäisen ottelun otteluraportin otsikkona oli ” Kaspa murskasi Äijät ” Haagassa pistein 91-40.

Lähtökohta peliin oli maukas, sillä olihan MökÄllä alla hyvä kotivoitto ja kuntokäyrä nousussa kevättä kohden mentäessä. Raportoijakin huomaa ilokseen, että käsissä olevat viimeisten otteluiden pöytäkirjat ovat väriltään punaisia.

Kaspa juoksutti kentälle varsin tutun näköisen 10 pelaajan rosterin. MökÄ lähti puolestaan hakemaan voittoa ottelusta 9 Äijän voimalla.

Päätuomarina illan ottelussa C. Thompson ja aputuomarina M. Orgin.

Aloitusviisikko: Jukka, Ana, Paul, Timo H ja Jerkko

1. jakson alku oli kipparin dominointia, joka tykitti heti kärkeen Äijien kolme peräkkäistä avauskoria. Jukan siivittämänä joukkue jatkoi hyviä otteitaan mm. Callen kahdella kolkilla. Puolustuksessa tehtiin alusta asti hartiavoimin töitä ja hyvällä sulkemisella Kaspalaiset ulkona koriltamme. Muutamista harhasyötöistä ja pallonmenetyksistä huolimatta erä MökÄlle pistein 13-16.

2. jaksolla esiin nousi Pekka, joka pääsi hyvällä juoksuvoimalla ja heittotarkkuudella säkittämään neljä kakkosta tuoden samalla esille kauden parasta osaamistaan. Laajalla rintamalla onnistumisia Pekan lisäksi Callen, Paulin, Timo H:n, Jannen ja Karrun taholta. Erä selvin numeroin Äijille 24-15. Lyhyelle Pitkälle tauolle siirryttiin MökÄn johtoasemassa tilanteessa 40-28.

3. jaksolla kentällä nähtiin taisteleva Kaspa. Pelin luonne muuttui kotijoukkueen lisätessä vauhtia ja fyysisyyttä kentällä. Tämän myötä peli muuttui varsin rikkonaiseksi. Callelta loistava 14 pinnan erän turvin Äijät pysyivät mukana pelissä. Erä Kaspalle 25-21 ja tilanne ennen viimeistä erää 61-53.

4. jakso oli vahvaa tekemistä koko joukkueelta. Kentällä nähtiin koko yhdeksikkö ja kauden parasta peliä. Seitsemän Äijää pisteillä ja kolme kolkkia a la Calle, Janne ja Jerkko. Timo putsasi irtopallot hyppysiinsä tehden likaisen työn lomassa ottelussa 8 pinnaa.  Kipparin upottama erän viimeinen kakkonen kruunasi Jukan 100 prosenttisen iltapuhteen ottelun päättyessä Äijien hyväksi pistein 82-71. Viimeinen erä kirjattiin munkkalaisille numeroin 21-18.

Huomioita pelistä: Voittoputki jatkuu / Hyvä MökÄ / Kaikki Äijät pisteillä ja virheillä / Jukka 100%!

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 3/2, Jukka 8/3, Ana 2/2, Calle 29/2, Pekka 12/2, Paul 6/1, Timo H 8/2, Janne 10/1, Jerkko 4/3