otteluselostus MökÄ - Eukko

Moi !                                                                                                               MökÄ – Eukko 08.11.2013Kokemus ja taito ratkaisivat voiton MökÄlleHyvässä vauhdissa olevan koriskauden neljäs peli pelattiin viime perjantaina tuttua Eukkoa vastaan kotiluolassamme Haagassa. Viime kaudella Eukko kaadettiin kaksi kertaa ja vuosi sitten avausottelussa peräti 35 pinnalla.Vastustajamme olivat saaneet liikkeelle 7 pelaajaa MökÄn kymmentä vastaan. MökÄn kolmen pelaajan materiaaliylivoima yhdessä hyvin rullaavan Äijä -rotaation kanssa tarjosivat hyvät ennakkoasetelmat ja mahdollisuuden puristaa Eukoista mehut pihalle seuraavan 40 minuutin peliajan aikana.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Jukka, Des, Ilkka, Tero, Spede1. erässä Äijien pistetilin avasi, kukas muukaan, kuin Calle kolmosellaan. Tämän jälkeen seurasi Ilkan näytös, jota ei ole nähty pitkään, pitkään aikaan. Kovaan pelikuntoon päässyt pallotaiturimme äityi naruttamaan vastustajia peräti kahdeksalla perättäisellä pinnalla. Liekö tähän osasyynä ollut Eukkojen varsin matalalla seisova paikkapuolustus, joka tarjosi toisaalta nopeajalkaiselle läpiajomahdollisuuksia ja tarkkakätiselle tukun hyviä heittopaikkoja.  Callen ja Ilkan lisäksi vahvan esityksen antoi `vanha sotaratsu` Vellu. Erä kotijoukkueelle selvällä erolla 23-12.2. erän asetelmat kentällä pysyivät ennallaan. MökÄstä esiin nousivat Tero, Des ja Spede. Etenkin Speden rauhallinen työskentely hyökkäyspäässä `nollana` toi malttia Äijien hyökkäyskuvioihin. Speden käsistä pallo kiersi keskustan kautta takaisin ulos ja edelleen seuraavalle vapaana olevalle pelikaverille. Puolustuspäässä kovaa duunia teki puolustuksen spesialisti Kouvo, joka hyvällä sulkemisella sai pidettyä Eukon ulkona koristamme. Erä niukasti Eukolle kahdella pinnalla 16-14. Puolivälissä peliä mentiin tauolle pistetilanteen ollessa  MökÄlle 37-28.3. erässä heittopeli oli uomissaan. 4 onnistunutta kolkkia piti omalta osaltaan piste-eron kaksinumeroisissa luvuissa. Ilkka jatkoi huikeita suorituksiaan kuin nuoruuden päivinään. Kaksi Iivon näyttävää oikea-aikaista koriin johtanutta tippiä oli ottelun ehdotonta huippua. Kipparimme Jukka otti yllättäen itselleen tekun protestoidessaan varsin maltillisesti Karrun saamaa virhettä tilanteessa, jossa vastustajalle aiheettomasti myönnettiin kaksi vaparia. Mökän rauhallisen pallon ylöstuonnin, tarkkojen syöttöjen ja hyvän heittopeli turvin erä MökÄlle pistein 24-19. Kolmas erä päättyi Äijien turvallisen tuntuisessa johtoasemassa 61-47.4. erässä Eukko siirtyi hetkeksi miespuolustukseen, mikä jälkeenpäin herättikin hiukan ihmetystä.  Olisi voinut olettaa, että meitä huomattavasti nuoremmat ja nopeammat vastustajat olisivat käyttäneet tämän puolustustaktiikan muutoksen suoman mahdollisuuden jo aikaisemmassa vaiheessa ottelua. Jukka, Kouvo ja Karru kaunistelivat tilastojaan erän loppua kohden. Esa ja Kouvo nousivat loppuminuuteilla esiin etenkin hienojen vapauttavien koriin johtaneiden syöttöjen muodossa.  MökÄlle ansaittu voitto pistein 79-66.Huomioita pelistä: Ilkan vahva peli / Äijillä taitoa ja malttia / MökÄ vaikea voitettava kotiluolassa HaagassaP(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/3, Esa -/1,Vellu 16/3, Kouvo 2/3, Des 3/-, Jukka 2/T, Calle 25/2, Tero 9/1, Spede 2/2, Ilkka 16/- Raportoi,Karru