otteluselostus MökÄ - El Tahto

Moi !                                                                                                                                     MökÄ - El Tahto  02.10.2015

MökÄ alotti juhlavuoden voittamalla El Tahdon kotona MYKssä

MökÄn 50 v. juhlavuoden kausi 2015-2016 saatiin käyntiin lokakuun alussa MYKssä pelatussa kotiottelussa El Tahtoa vastaan. Liekö seuraavan päivän Ukko Munkissa pidettävät 50 v. -juhlallisuudet olleet syynä, että paikalla kauden avauksessa ottelutuntumaa oli ottamassa peräti täysi rosteri innokkaita peliÄijiä. Vastustaja puolestaan juoksutti kentälle varsin iskukysyiseltä näyttäneen 10 pelaajan vahvuisen El Tahto -joukkueen.

Hyvin Paltsilla Aksun Avoimissa sujuneiden kesätreenien jälkeen oli MökÄltä lupa odottaa  hyvää kauden avausta ennestään tuntematonta vastustajaa vastaan pelattavassa ottelussa.

Kippari hoiti valmentajan tehtävät potiessaan edelleen kesällä mökillä murtunutta sormeaan. Pekka puolestaan säästeli jalkaansa ja istui toimitsijapöydän takana yhdessä Maken kanssa.

Ottelun tuomaroinnista vastasi kokenut kaksikko Tele&Tuominen.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Vellu, Calle, Janne, Tero ja Spede

Kauden ekat Äijien ottelun 1. erän pisteet niittasi pussin pohjalla Janne tyylikkäällä kakkosella. Miespuolustuksella aloittanut viisikko oli varsin pirteällä pelipäällä halliten kenttätapahtumia molemmissa koripäädyissä. Spede puolestaan otti hyppysiinsä ulottuvana pelaajana etenkin puolustuspään levypallot Teron ja Anan prässätessä vastustajien takamiehiä pallon ylöstuonnissa. Erä Äijille 17-10.

2. erässä hyvää syyskuntoa treeneissä esittänyt Juha tykitti erän alkuun kaksi kovaa kolkkia sisään. Hyvässä vireessä yhtälailla oleva Ana ajoi totuttuun tyyliin vahvasti korille tehden erässä 5 pinaa. Vastustajan taktiikkana läpi ottelun oli kaukoheittojen sijasta ajaa nopeilla kohden koria tai vaihtoehtoisesti syöttää korin alla olevalle vapaalle pelaajalle. El Tahdon taktiikka ei toiminut ja erä Äijille 19-12. Tilanteessa 36-22 siirryttiin lyhyelle 5 minuutin erätauolle.

3. erässä vastustaja nosti 14 pinnan tappioasemassa tehoja agressiivisella pelaamisella. Tähän tempon muutokseen Äijät eivät löytäneet lääkkeitä joukkueen kerätessä erässä ainoastaan 8 pinnaa. El Tahto nimensä mukaisesti haki vielä pientä saumaa peliin mukaan pääsemiseksi. Erä vieraille 11-8.

4:s erästä muodostui harvinaisen rikkonainen vastustajien agressiivisuudesta sekä tuomareiden tiukasta viheltämisestä johtuen. Erän neljännellä minuutilla alkoi varsinainen vastustajien virhesuma ja suunsoitto sekä Äijiä että tuomareita kohtaan. Viimeiseen erään kirjattiin MökÄlle peräti 14 onnistunutta vaparia niistä kuuden peräkkäisen mennessä Vellun sarakkeeseen. Sekaan mahtui myös koriin johtaneita onnistumisia Karrulle, Jannelle, Juhalle ja Terolle. Erä Äijille selvin pistein 23-10 ja kauden avausvoitto lukemin 67-43.

Huomioita pelistä: Voitokas kauden avaus / Juhan 4 kolkkia ja 18 pinnaa / Täysi Äijärosteri paikalla / Virheet vastustajille 26-14

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 5/1, Esa -/2, Vellu 12/1, Kouvo 2/1, Juha 18/4 ( EU ), Ana 5/1, Calle 9/-, Janne 7/1, Tero 9/1, Mikko -/-, Spede -/1