otteluselostus Hukkabasket - MökÄ

Moi ! MökÄ haki voiton matkamatsista SipoostaMatkaan lähdettiin viime perjantai-iltana perinteiseen matkamatsityyliin Rigarin edestä Munkasta. Pelaajakadosta johtuen illan kokoonpanoon saatiin kaksi autollista Äijiä. Eli 7 pelaajan rosterissa tällä kertaa olivat numerojärjestyksessä: Karru, Esa, Vellu, Kouvo, Jukka, Calle ja Pekka. Vastassa illan ottelussa oli Hukkabasket Sipoosta, joka olikin hyvin muistissa pari vuotta sitten pelatuista tiukoista otteluista.Pelipaikka oli entuudestaan tuttu Sipoon monitoimihalli, jonka koriskenttä sijaitsee väestönsuojassa syvällä maan alla. Edelliskerrasta on jäänyt mieleen Vellun viileässä hallissa käyttämä lämmittelytakki mallia `Nikkilä `. Nyt kuitenkin tyydyttiin MökÄn perinteisiin, yhtenäisiin ja tyylikkäisiin peliasuihin. Lämmittelyssä kiinnittyi huomio Hukkabasketin nuorentuneeseen joukkueeseen. Isännistä erottui kuitenkin yksi varttuneemmassa iässä oleva tutunnäköinen Hukka.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Jukka, Calle, Pekka1. erä lähti käyntiin isäntien hallitessa hienoisesti kenttätapahtumia. Hyvin aloittanut Karru pääsi avaamaan MökÄn pistesarakkeen hyökkäyksen päätteeksi tehdyllä korilla ja vaparilla. Peli oli varsin avointa puolin ja toisin ja tilanteita molemmissa päissä kenttää syntyi lähes liukuhihnalta. Calle ja Vellu vastasivat MökÄn tehoista vauhtiin päästyään. Jo heti alusta lähtien kävi selväksi että pelissä vastakkain oli nuoruus vastaan kokemus. Hukkabasketin pelaajien kokemattomuus tuli esiin liiallisina yksilösuorituksina kun taas MökÄn otteissa paistoi kokemuksen tuoma harkittu joukkuepelaaminen. Erä isännille 20-17. 2. erä jatkui Hukkabasketin hienoisessa johdossa, joka suurimmillaan kävi noin kymmenessä pisteessä. Tasaisesti ottelussa skooranneen Karrun lisäksi Pekalta vahva 9 pinnan erä. Mitä pitemmälle ottelu eteni, oli selvästi nähtävissä, että MökÄn peli parani, Callen tosin hakiessa edelleen heittoaan. Puolustuksessa taisteltiin kaikki tilanteet loppuun asti ja vastustajan vaarallisin pelaaja pidettyä kurissa. Erä Hukkabasketille 18-15. Ottelun puolessa välissä oltiin 6 pinnaa tappiolla tilanteessa 38-32. 3. erässä tapahtui mitä osattiin odottaa. Calle käsi lämpeni ja etenkin Äijän heittopeli kävi kuumana 20 pinnan edestä. Tämän innoittamana koko seitsikko kipparimme Jukan johdolla intoutui parhaaseen mahdolliseen suoritukseen. Kouvo ja Esa vuorollaan puristivat Hukista viimeisetkin mehut parketille. Vastustaja kovensi otteitaan, jonka erityisesti Vellu sai tuntea konkreettisesti luissaan. Vastustajan virheeseen johtaneen tilanteen seurauksena Vellulta pääsi Äijälle harvinainen tekun arvoinen tuhma sana.   Erä hienosti MökÄlle 29-19. Viimeiseen erään lähdettiin MökÄn johtaessa neljällä pinnalla tilanteessa 61-57. 4. erästä muodostui tasainen ja rikkonainen kymmenminuuttinen. Virheiden sävyttämässä viimeisessä erässä pelattiin muutaman pinnan johtoasemassa summerin sointiin asti harkiten. Puolustuspäässä nähty Pekan upea lennokas blokki kertoi kaiken - MökÄ oli tullut Sipooseen voittamaan ! Erä tasan 16-16 pelin mennessä MökÄlle niukasti mutta ansaitusti 77-73.Jälkipuinnit ja pakolliset tankkaukset suoritettiin perinteisesti matkamatsimalliin paikallisessa Paroni -pubissa.Huomioita pelistä:  MökÄltä hyvä alkukausi - recordi nyt 3-1 / Vahva joukkuepelaaminen ja tsemppi / Onnistumisia oikealla hetkelläP(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 19/4, Vellu 12/2/T1, Jukka 2/1, Calle 33/2, Pekka 11/3 Raportoi,Karru