otteluselostus MökÄ - Straw Hats Pirates

Junnut haastoivat Äijät Ranskiksessa        MökÄ - Stran Hats Pirates 23.10.2018

Koriskauden ollessa jo hyvässä vauhdissa saatiin kotikentälle Ranskikseen junnujoukkue nimeltä Stran Hats Pirates. Merkillepantavaa oli, että joukkueessa pelasi Oikun poika Arttu, joten arvatenkin taitavasta nuoresta miehestä oli kyse.

Ojasen kaksikko Des ja Ilkka hoitivat toimitsijapöydän takana luotettavasti sekä ajanoton että kirjurin tehtävät. Tuomaroinnista puolestaan vastasi parivaljakko Patomeri&Börbatouchi.

MökÄ lähti hakemaan junnujen päänahkaa 10 Äijän voimin ja junnut puolestaan juoksemaan vastustajan jalat alta 7 pelaajan voimin.

Aloitusviisikko: Karru, Jukka, Pekka, Timo, Janne

1. jakso oli tunnustelevaa pelaamista molempien joukkueiden taholta. Kuten oli odotettavissa, junnut tulivat vauhdilla ylös ja levypalloihin. Timon avauskorin jälkeen Karru skoorasi kaksi peräkkäistä kakkosta pussin perukoille. Muita MökÄn onnistujia olivat joukkueessa tällä kaudella aloittanut Ökä sekä jo pitempään Äijissä viihtyneet Calle, Timo ja Jerkko. Tasainen erä MökÄlle 17-16.

2. jaksolla meno kentällä oli jatkoa avausjakson tapaan vauhdikas. Jomi piti Äijien osalta yllä tarpeellista tempoa tuomalla pallon ylös hyökkäyskorille. Jomin lisäksi Pekka ja Ana jo aikaisemmin onnistuneiden lisäksi pääsivät merkkauttamaan pöytäkirjaan sarakkeeseensa pinnoja. Erä Äijille 19-17. Tilanne puoliajalle mentäessä kotijoukkueelle 36-33.

3. jaksolla alkoi Äijien kokemus näkyä kentällä. Pallo kiersi hyökkäyspäässä Äijältä Äijälle mallikkaasti kuuden pelaajan onnistuessa pisteiden teossa. Puolustuksessa saatiin puolestaan nopeajalkaiset junnut pakottetua vaikeisiin heittoihin ja syöttöihin. Erä MökÄlle 18-13 ottelutilanteen ollessa ennen viimeistä erää Äijille 54-46.

4. jaksolla junnujen selkäranka katkesi ja Äijät pääsivät juoksemaan harppuunahyökkäysten ja syöttöjen ansiosta useita helppoja koreja. Yllättävää oli, että MökÄ ei heittänyt ottelussa ainoatakaan kolkkia, mikä sekin lienee jonkunlainen tilastoharvinaisuus MökÄn lähihistoriassa. Viimeinenkin erä kotijoukkueelle nyt pistein 24-7 ja koko ottelu ansaitusti selvänumeroisesti isännille 78-53.

Huomioita pelistä: Kotivoitto / Hyvä 4:s erä / Ei yhtään kolkkia

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 4/3, Jomi 13/1, Jukka -/1, Ana 4/4, Calle 22/4, Pekka 10/-, Vesa 7/-, Timo 10/2, Janne 2/1, Jerkko 6/2