otteluselostus Wartti Circus - MökÄ

Wartti Circus - MökÄ 24.03.2013

Moi ! Äijät circuksessa Porolahden koulullaMaaliskuun lopun kauniina palmusunnuntai-iltapäivänä kahdeksan Äijää löysi tiensä Roihuvuoressa sijaitsevalle entuudestaankin MökÄlle tutulle Porolahden koululle. Syksyllä reilu 13 pinnan voitto antoi odottaa tasaista peliä nyt sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvaa Wartti Circusta vastaan. MökÄ puolestaan on asettunut sarjassa muutaman peräkkäisen tappion jälkeen lohkon puolivälin tietämille vain muutaman pinnan päähän edellä olevista joukkueista.Alkulämmittelyssä pelaajiemme huomio kiinnittyi koriskentän erityispiirteisiin. Toisen pään korirengas oli ilmeisesti donkkausten johdosta liian matalalla ja vinossa. Vapariviiva puolestaan näytti olevan noin puoli metriä liian lähellä korirengasta. Saattoi vain aavistella mikä oli kolmosviivan oikean etäisyyden laita. Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Esa, Vellu, Kouvo, Calle, Pekka, 1. erä pysyi hyvin aloittaneiden Äijien näpeissä. Callen lisäksi korisukan heiluttelusta vastasivat Vellu ja Pekka. Kouvo pääsi erän loppuminuuteilla vapariviivalle esittelemään tyylikästä heittoaan kahden pinnan edestä. Maltillisen ja hyvän joukkuepelaamisen myötä erä MökÄlle selvin numeroin 23-14. 2. erässä osat vaihtuivat nopean sekä liikkuvan kotijoukkueen päästessä kenttätapahtumissa rahtusen niskan päälle. Karrun lähes peräkkäin lähietäisyydeltä tekemät neljä koria eivät Desin ja Callen kolmosten lisäksi pystyneet tuomaan Äijille erävoittoa.  Erä Circukselle 23-18. MökÄn neljän pinnan johtoasemassa siirryttiin puoliajalle tilanteessa 41-37.3. erän alkuminuuteilla Äijät pystyivät lisäämään johtoasemaansa 9 pinnaan. Erän huippuhetkiä oli Esan lähes peräkkäin tekemät kaksi vahvaa kakkosta. Des on ottanut kauden mittaa tavakseen upottaa pari kolkkia sisään kolmannella jaksolla, niin tälläkin kertaa. Hyvistä yksilösuorituksista huolimatta erä Circukselle 25-22 ja tilanne kutkuttavasti ennen viimeistä erää pinnalla MökÄlle pistein 63-62. 4. erässä kotijoukkue jaksoi säilyttää pelissä vauhdin Äijiä paremmin. Etenkin Wartin nro:t 22 ja 24 olivat varsin pitelemättömiä läpi ottelun. Nro 22 teki viimeiseen erään ratkaisevat 10 pinnaa ollen näin ratkaisevasti vaikuttamassa pelin lopputuloksen kääntymiseen kotijoukkueen eduksi. Äijiltä tuntui menneen usko omaan tekemiseen, joka puolestaan näkyi huonoina suorituksina molemmissa päissä kenttää. Viimeinen erä isännille 19-11 ja koko ottelu 40 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen Wartille pistein 81-74.Huomioita pelistä:  Esan hyvät pelisuoritukset / Viimeisen erän hyytyminen / Tappioputki piteniP(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 17/3, Esa 4/1, Vellu10/3, Kouvo 2/3, Des 9/1, Jukka -/1, Calle 24/-, Pekka 8/2 Raportoi,Karru