otteluselostus Fortum - MökÄ

Moi !                                                                                                  Fortum - MökÄ  11.11.2014

Energisten Äijien voittoputki sai jatkoa

Viime tistain vastustajamme Fortum herättää tunteita useamman vuoden ajalta kiihkeistä ja tiukoista peleistä. Yhtälailla muistoja nousee pintaan Espoon Keilaniemessä sijaitsevasta Fortumin pääkonttorista, jonka muistan erityisen hyvin hohtavanvalkoisesta juhlavalaistuksesta ja ” Raateen hampaan ” kutsumanimestä.

Kulku Fortumin saliin tapahtuu perinteisesti kootusti tarkkaan ennakkoon ilmoitettuna aikana. N. 10 minuutin odottelu sisäänkäynnin tuulikaapissa ja Mikon mukaisesti ” paineentasauskammiossa ”, toimi hyvänä valmistautumisena ennen peliä. Huumori oli herkässä, sillä Esan todettiin olevan poissa sen johdosta, että villasukat olivat pesussa. Karrun pelikassissa olleiden villatumppujen käyttämistä pelissä ei puolestaan pukukopin puolella pidetty Äijän heittoon heikentävästi vaikuttavana tekijänä.

Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Kouvo, Juha, Calle, Janne ja Spede

1. erä ei olisi voinut saada parempaa alkua, sillä Juha naulasi ensimmäisestä hyökkäyksestä kolmosen sisään ja heti perään Callelta vastaava onnistuminen kaaren takaa. Jomin vauhdilla ja varmasti ylös tuomat MökÄn hyökkäykset rullasivat kerta toisensa vastustajan kenttäpuoliskolle. Joukkuetoverit puolestaan hakivat kiitettävästi vapaita syöttö- ja heittopaikkoja. Janne jatkoi hyviä otteitaan tehden erässä 7 pinnaa. Hyvä miespuolustus omassa päässä piti Fortumin aisoissa ja ainoastaan 11 pinnassa ensimmäisen kymmenminuuttisen osalta. Hyvä erä Mökälle 21-11.

2. erä oli odotetusti tiukka ja Fortum pääsi huonon alun jälkeen mukaan peliin. Äijien kaikki pisteet syntyivät lähietäisyydeltä vastustajan koria. Fortum oli hiukan terävämpi ja vei erän pistein 15-12. Tästä huolimatta oli havaittavissa, että joukkueesta puuttui muutama runkopelaaja ja vastustajiemme pelin taso ei ollut sitä mihin aikaisemmin on totuttu. Puoliaikatauolle siirryttiin Äijien johtaessa 7 pinnalla tilanteessa 33-26.

3. erän oli taas MökÄn. Pisteet jakautuivat kuuden Äijän kesken ja pisteiden makuun pääsivät myös Pekka, Kouvo ja Karru. Joukkue pystyi pitämään hyvän vauhdin päällä ja pallokontrollin itsellään. Erä MökÄlle 16-7. Tilanne ennen viimeistä erää vieraille 49-33.

4:ssä erässä pisteitä tehtiin tasatahtiin kentän molempiin päihin. Varsin rennolla ja määrätietoisella otteella  Äijien peli rullasi kentän päästä päähän. Juhan tekemät 7 pinna oli kova suoritus kaiffarilta, joka potee pientä rasitusvammaa jalassa. Vauhdikas erä MökÄlle pinnalla 23-22 ja ottelun voitto pistein 72-55.

Hyvä MökÄ!

Huomioita pelistä: Hyvä 1. ja 3. erä   / Arvokas vierasvoitto / 3 ottelun voittoputki

P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 2/2, Jomi 13/3, Kouvo 2/-, Juha 10/2, Calle 21/1, Pekka 3/1, Janne 21/-, Mikko -/1, Spede -/2