otteluselostus Pyrintö - MökÄ

Moi !Taisteleva MökÄ kaatui sarjajohtaja PyrinnölleSamaan aikaan kun Mökä sai viime keskiviikkona 5. divarissa vastaansa Helsingin Pyrinnön taisteli ToPon edustusjoukkue Korisliigassa puolestaan pisteistä Tampereella Pyrintöä vastaan. Tuplakierroksessa oli paljon panoksena; MökÄllä voitollisen kauden hakeminen ja edarilla kotiedun saaminen kevään pudotuspeleihin. Syksyn pelissä urheilullinen Pyrinnön joukkue oli antanut kyytiä hyvin taistelleelle MökÄlle. Samaa oli siis odotettavissa nytkin. Tasaisissa merkeissä otteluun lähdettiin sikäli, että pöytäkirjaan kirjatut kokoonpanot menivät tasan 8-8.Käpylän Heltecin sali muistutti puisten kattorakenteiden osalta etäisesti Aallon arkkitehtuuria, valaistuksen puolestaan ollessa lähes keskiajalta. Sen verran hämärissä olosuhteissa pelattiin, että mielessä kävi korien katoaminen salin pimeään avaruuteen ratkaisevalla korintekohetkellä. Niin tai näin, olosuhteisiin ei tule vedota, vaan peli ratkaistaan mies miestä vastaan tilanteissa parketin pinnassa.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Jukka, Pekka, Tero ja Spede.1. erä lähti käyntiin Pyrinnön hienoisessa komennossa. Tero oli pitkästä aikaa rosterissa lyöden alkutahdit MökÄn korinteolle.  Hyvää tukea Terolle korinteossa antoivat Pekka ja Spede. Miespuolustuksemme avulla, joka toimi alusta alkaen varsin hyvin, pysäytettiin nopeiden vastustajien useimmat vaarallisimmista hyökkäyksistä. MökÄ ja Äijät olivat vireessä, siitä ei ollut epäilystäkään. Tasainen erä Pyrinnölle 17-13.2. erä oli MökÄltä ottelun paras. Kentällä ollut viisikko hyökkäsi tasapainoisesti, puolusti tehokkaasti ja heitti hyvin. Pyrinnön pitkät miehet onnistuttiin sulkemaan oman pään levypalloista kiitettävästi. Mökän koreista ja tehoista vastasivat edelleen hyvin heittänyt Tero, Karru ja Kouvo. Tilanteen ollessa lähes tasan, joutui Pyrintö ottamaan pienoisessa ahdingossa taktisen aikalisän. Loppuerä mentiin tasaisissa merkeissä erän päättyessä tasalukemiin 13-13. Puoliaikaa ja erätauokoa lähdettiin viettämään tilanteessa 30-26.3. erän ensimmäiset minuuttien aikana peli eteni hyvin MökÄn otteessa pelitilanteiden aaltoillessa päästä päähän. Erän puolivälin paikkeilla kuitenkin Äijien liike pysähtyi, heitto ei löytänyt korisukkaa ja pallot karkasivat vastustajien hyppysiin.  Pekka vastasi lähes soolona Mökän pisteistä, jotka jäivät kovassa puristuksessa ainoastaan kymmeneen pisteeseen. Olisiko ottelun kova tempo alkanut painaa puolen tunnin pelin jälkeen Äijien jalkoja. Erä Pyrinnölle 17-10, valotaulun osoittaessa tilannetta 47-36.4:s erä oli MökÄltä sysimusta. Pyrintö pääsi tekemään helppoja koreja Äijien tyytyessä lähinnä sivustaseuraajan osaan. Harmi sinänsä, sillä kokonaisuutena ottaen peli oli MökÄltä yksi kauden parhaista. Karrun viimeistellessä puolet MökÄn viimeisen erän pisteistä valotaulu näytti päätösvihellyksen soidessa tilannetta 74-48. 4:s erä täten murskaavasti Pyrinnölle pistein 27-12.Ottelun jälkeen selvisi, että edustusjoukkue oli hävinnyt huonon pelisuorituksen jälkeen Tampereen Pyrinnölle. MökÄkin hävisi, mutta hyvin pelatun pelin jälkeen. Ja siinä on vissi ero !Huomioita pelistä: / Äijien hyytyminen / Hyvä tsemppi / 3 peliä jäljellä – kausi loppuuPisteet: Karru 12, Kouvo 2, Pekka 12, Mikko 1, Tero 19, Spede 2Raportoi,Karru