otteluselostus MökÄ - Lepy Faijat

Moi !                                                                                                               MökÄ – Lepy Faijat 25.10.2013MökÄ ratkaisi pelin 3. jaksolla ja vei ansaitun voitonTiivis kauden aloitus sai jatkoa viime perjantaina kotiottelullaLepy Faijoja vastaan. Edellisessä pelissä otettiin Keravalla kuokkaan, joten nyt oltiin hakemassa kotipelistä voittoa.Iloksemme saimme todeta Stinden tulleen paikalle toimitsijapöydän taakse kirjuriksi ja toipilaana oleva Ana puolestaan ajanottajaksi. Oikeuden jakautumisesta tasapuolisesti kentällä vastasivat tällä kertaa tuomarikaksikko Sierla & Patomeri.Leppävaaran Pyrinnön pelaajat olivat, kuten ennakkoon oletimmekin, noin kolmenkympin molemmin puolin olevia Faijoja. Lukumäärällisesti 7 pelaajan joukkue oli varsin urheilullisen näköinen ryhmä. MökÄn 9 paikalle saapunutta Äijää olivat enemmän kuin valmiina pienen verryttelyn jälkeen ratkaisemaan illan pelin edukseen tulevan 40 minuutin aikana.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Juha, Ilkka, Pekka1. erä saatiin käyntiin ylösheiton mennessä vastustajille. Faijojen pitkä sentteri osoitti heti alkuminuuteilla vaarallisuutensa korin lähietäisyydellä nakuttamalla lähes kolme perättäistä heittoa sisään. Lisäksi Faijat nro 7 ja 6 olivat kovan luokan pelaajia, jotka pyrkivät omaan ratkaisuun aina sen ollessa mahdollista. Kyseiset faijat vastasivat lähes kaikista Lepyn tekemistä ottelun pisteistä.  Äijien erän pisteet jakautuivat varsin tasaisesti kentällä olleiden pelaajien kesken. Erä niukasti Faijoille pinnalla 20-19. 2. erä jatkui tasaisissa merkeissä. Miespuolustuksemme ei saanut vastustajien korillemme ajavia takamiehiä kuriin. Kipparimme Jukka teki esimerkillisesti hartiavoimin töitä Faijojen läpiajojen pysäyttämisessä. Samoin Esa näytti nuoremmilleen irtopalloissa kokemuksen ja peräänantamattoman tahtotilan merkityksen. Calle vastasi puolista erän Äijien pisteistä pitäen MökÄn hyvin mukana pelissä. Erä nyt MökÄlle 19-17. Tilanne kahden pelatun erän jälkeen kutkuttavasti pinnalla kotijoukkueelle 38-37. 3. erään lähti sisuuntunut MökÄ. Miespuolustuskusemme oli luokkaa kovempaa kahteen edelliseen erään verrattuna. Läpi ottelun hyvin pelannut Karru äityi kovalle pelipäälle tehden piste-ennätyksensä ja upottaen ottelun 21 pinnastaan erässä 9 pinnaa. Juhan kolmosten ja Pekan pinnojen siivittämänä Äijät pääsivät kuromaan etumatkaa Faijoihin runsaaseen kymmeneen pinnaan. Tehokkaan ja hyvän joukkuepelaamisen ansiosta erä MökÄlle selvin pistein 25-14. Viimeiseen erään lähdettiin Äijien johtaessa peliä turvallisen tuntuisesti pistein 63-51. 4. erässä Faijat antoivat periksi, sillä niin hengetöntä Lepyläisten peli oli. Liekö tähän notkahdukseen ollut syynä kotijoukkueen hyvä itseluottamus, onnistumiset ja tehokas heittopeli. Ilkka ja Vellu pääsivät nostelemaan henkilökohtaisten hyvien suoritusten ansiosta hallittuja koreja ja kaunistelemaan ottelun lopputulosta Äijille selvään 23 pinnan voittoon. Kouvo puolestaan rakensi taidokkaasti pelikavereilleen hyviä tekopaikkoja, joita ei jätetty käyttämättä. Peli päättyi 40 tehokkaan peliminuutin jälkeen MökÄn voittotulokseen 80-57.Huomioita pelistä:  Pelin ratkaisu 3. erässä / Joukkuepelaaminen / Tehokas ja taisteleva MökÄ P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 21/1, Esa, -/1,Vellu 7/2, Kouvo -/3, Jukka -/3, Juha 13/3, Calle 20/-, Ilkka 6/1, Pekka 13/2 Raportoi,Karru