otteluselostus Kuhat II - MökÄ

Moi !                                                                                                   Kuhat II - MökÄ 01.12.2013Kuhat uivat Äijien sumppuunTasan viikko sitten sunnuntaiaamuna reissattiin matkamatsiin tuttuun Pirkkolan urheilupuistoon ja siellä sijaitsevaan liikuntahalliin. Komea, Arkkitehti Heikki Sirenin suunnittelema rakennus edustaa parasta suomalaista liikuntarakentamisen arkkitehtuuria. Hienot katon karimuodot ja yläikkunat sekä betonielementtiset julkisivut tekivät jälleen kerran suuren vaikutuksen tulijaan. Lähietäisyydeltä erottuneet betonipintaan tapitetut hallin irtokirjaimet olivat kuin piste iin päällä viimeistellen detaljit ja muodot ainutkertaiseksi kokonaisuudeksi.Sisällä salissa meitä odotti iso kenttä ja perinteinen hyvässä lakassa oleva mäntypuulattia. Lattian jousto ja pito olivat aivan omaa luokkaansa. Kyllä se vain taitaa olla niin, että vanhanajan kunnon puulattialle ei vedä mikään vertoja. Hallin avaruus ja katon polveileva muoto korostuivat valossa auringonsäteiden päästessä sisään suurista yläikkunoista.Äijistä moista arkkitehtonista ihmettä olivat tulleet ihmettelemään pyhäpäivän alkuiltapäivästä täyden tusinan verran. Kuhien seitsikko puolestaan koostui keskimittaisista nuorista kaksvitosista. Toinen tuomareista sen sijaan oli kentällä esiintyvistä pisin päälaen huojuessa kunniotettavan ja arvatenkin n. 210 sentin korkeudella. Asetelma ennen peliä oli selvä Äijien ollessa valmiina pelaamaan voitosta ja noususta lohkon ns. paremmalle puolelle.Aloitusviisikko suoritetun vaparikarsinnan jälkeen: Karru, Vellu, Juha, Calle, Ana1. erä alkoi tunnustellen varsin tasaisissa merkeissä. MökÄ otti pelin hyvin hallintaan rauhallisella pelaamisella säästellen sopivasti voimiaan isolla kentällä. Calle, Juha ja Vellu olivat hyökkäyspäässä tehokkaita ja Spede isona puolustuspäässä paikkapuolustuksen keskellä. Pitkän sentterimme käsiin liimautui levypallo jos toinenkin. Kippari Jukka pyöritti hyvin vaihtorulettia, sillä Äijien vaihtopenkiltä löytyi aina sopivasti tuoreita jalkoja. Erä MökÄlle lukemin 17-14.2. erä. Pekka! Äijä oli elementissään heti erän ensi minuutista lähtien päättäen tuloksekkaasti nopeita hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Onnistumisillaan Pekka piti MökÄn hyvin peilissä mukana ja hienoisessa johtoasemassa läpi erän. Joukkuekaverit säestivät hyvin tehden kovalla asenteella töitä joukkueen hyväksi. Kuhien silmiin pistävä heikkous oli paikkaa vastaan pelaaminen. Ehkäpä nykykoriksessa ei riittävästi opeteta paikan murtamista kuten meidän Äijien aikana tehtiin. Toinen erä MökÄlle kahden pinnan erolla pistein 14-12. Lyhyelle n. 10 minuutin puoliajalle siirryttäessä valotaulu näytti tilannetta 31-26 MökÄn eduksi.3. erässä peli jatkui tasaisissa merkeissä. Kouvo viimeisteli korin kauniisti lähietäisyydeltä ja Tero tarkasti kaaren takaa. Takamiehet tekivät töitä pallon ylöstuonnissa vastustajan tiukassa prässipuolustuksessa. Pisteet olivat tiukassa molemmilla joukkueilla Tasainen erä MökÄlle nyt pinnan erolla 10-9. 30 minuutin tehokkaan peliajan jälkeen tulostaulussa näkyivät lukemat 41-35 MökÄn johtaessa peliä 6 pinnalla.4. erässä Kuhat uivat syvissä vesissä Äijien napsiessa isäntien korilla ansaitun pistesaaliin kerta toisensa jälkeen. Onnistumisia kirjattiin MökÄläisille leveällä rintamalla. Mikon kauniit hypärit päätylinjalta napsahtivat sukkana sisään puhumattakaan Desin tarkasta kaukoheittovoimasta. Ana ajoi ahnaasti sisään saalisten Kuhille tukun virheitä ja itselleen onnistuneita vapareita. 4. erä päättyi MökÄlle selkein lukemin 25-10 tuomarin viheltäessä pilliin pelin loppumisen merkiksi. Valotaulu osoitti päätöslukemiksi 66-45. Lopuksi kerran huuto hyville vastustajille, kättely ja kiitokset hyvästä pelistä!Huomioita pelistä: Hyvä miespuolustus / Pekka! / 11 Äijää pisteillä P(pisteet) / V(virheet) / T(tekut): Karru 1/1, Vellu 4/-, Kouvo 2/-, Des 5/-, Jukka -/1, Juha 12/4, Ana 3/1, Calle 22/-, Pekka 8/-, Tero 5/-, Mikko 2/1, Spede 2/- Raportoi,Karru