ToPo on Suomen mestari!!

25.4.2024

Kuva: Harri Vallila

Torppa on Suomen mestari 2024! 

Seuran historian ensimmäinen naisten mestaruus on tosiasia! Koko kauden lähes ilman tappioita pelannut joukkue hurmasi yleisön kauden ensimmäisestä pelistä viimeiseen ja tiistai-illan ratkaisupelissä oli alusta loppuun voitonhuumaa!

Voitto finaalien ratkaisupelissä ei kuitenkaan irronnut ilmaiseksi ja vaikka koko halli luotti joukkueeseen ei muutamilta hikipisaroilta vältytty kun PeKa pisti kampoihin minkä pystyi. Ratkaisuhetkillä tähtipaitojen Meri Kanerva kuitenkin päätti ottaa joukkueen reppuselkäänsä ja naulasi ensin minuutin sisään kolme kolmosta putkeen ja sitten vielä neljännen joka lopullisesti sinetöi mestaruuden Munkkaan!

ToPon mestaruuden kunnia menee koko joukkueelle ja erityismaininnat ansaitsee myös amerikkalaisvahvistukset IImar'I Thomas sekä Carmen Tyson-Thomas jotka osasivat pistetehtailujen lisäksi pelata oikealla tavalla joukkueelle isolla ToPo-sydämellä. Mutta yksi nousi jälleen ylitse muiden ja se oli tietysti ToPon oma kasvatti ja Suomen naisten korisikoni Taru Tuukkanen. Viime kauden finaaleissa Tarun oli jo lähellä nousta mestaruus sankariksi, mutta tarina päättyi silloin toisin. Oli kuin Taru olisi pitänyt tämän mielessään ja tiistai-illan ratkaisupelissä nähtiin jotain ennenkuulumatonta. Numero vitonen pisti taululle triplatuplan, taisteli jokaisesta irtopallosta, tsemppasi joukkuetta ja yleisöä sekä päätti olla tekemättä pelissä yhtäkään menetystä kuin varmistaakseen että tällä kertaa mestaruuspysti ei lipsahda käsistä.

Yksinkertaisesti vetää sanattomaksi koko joukkueen tarina tältä kaudelta ja tehköön alla olevat kuvat kunniaa tälle matkalle ja mestaruudelle!

Aivan suunnattoman suuri kiitos koko yhteisöllemme. Fanit, junnut, lasten vanhemmat, jojot ja valmentajat sekä yhteistyökumppanit. Hattu päästä!

#ToPoFamily