ToPo avasi finaalisarjan kovalla heittopelillä

18.4.2024

Kuva: Matti Maunula / maunulamedia

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistettiin keskiviikkona Helsingissä, kun Kisahallin illassa kohtasivat myös viime kaudella mestaruuden keskenään ratkoneet ToPo ja PeKa. Vuosi sitten finaalisarja päättyi suoraan kolmessa pelissä kotkalaisten juhliin, mutta tänä vuonna sarja sai toisenlaisen alun.


Ensimmäinen neljännes ottelussa edettiin tasaväkisesti. ToPo meinasi saada eroa kurottua, mutta Peli-Karhut sai pidettyä kotijoukkueen kurissa ja tauolle siirryttiin tilanteessa 22–20. Toisesta neljänneksestä eteenpäin alkoi kuitenkin ToPon näytös. Joukkueen pelaaminen oli vapautunutta ja iloista, jonka seurauksena se sai luotua itselleen erinomaisia korintekotilanteita. Helsinkiläisjoukkue heittikin ottelussa sisään yhteensä 17 heittoa kolmen pisteen kaaren takaa järisyttävällä tarkkuudella 45 %. Myös levypallopelissä ToPo oli omaa luokkaansa (60–23). Lopputuloksena runkosarjavoittaja haki ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen lukemin 98–52.


Onnistujia ToPosta löytyi laajalla rintamalla. Kirkkaimpana tähtenä joukkueessa tuikki kuitenkin joukkueen kapteeni Taru Tuukkanen, joka kokemuksen tuomalla varmuudella viimeisteli tyylikkäät tehot (21 pistettä / 15 levypalloa / 6 syöttöä). Myös IImar’I Thomas (17p), Carmen Tyson-Thomas (16p) sekä Meri Kanerva (12p) ylsivät kaksinumeroisiin pisteisiin. Peli-Karhuista kovimman pistesaldon heitti Randi Brown (23p).


Ottelun jälkeen tunnelmat olivat odotetusti hyvin erilaiset joukkueiden välillä. PeKan Roosa Kosonen ja Mika Haakana peräänkuuluttivat molemmat parempaa levypallotaistelua tuleviin peleihin. ToPon leiristä puolestaan löytyi iloisempia ilmeitä.


- Tyytyväinen voittoon. Olimme levypalloissa ylivoimaisia ja heitimme kolmoset sekä kakkoset hyvin sisään, se riitti tänään tähän tulokseen. Tämä oli ensimmäinen voitto, nyt neljä päivää kovaa harjoittelua ja sitten valmiina sunnuntaina seuraavaan otteluun, Taru Tuukkanen totesi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.


Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Kotkassa ja Kisahallilla pelataan varmuudella vielä ainakin kertaalleen ensi viikon tiistaina. Lipunmyynti on jo avattu, hanki omasi NYT.