Hallitus|Valmentajat

B-pojat päätti SM-runkosarjan näytöstyyliin

1.4.2012

EE pamautti triplatuplan 19 pistettä, 13 levypalloa ja 11 koriinjohtavaa syöttöä

ToPo:n B-pojat päätti SM-runkosarjan räiskyvällä esityksellä Järvenpään JKS-Basketia vastaan. Ottelussa JKS oli joukkueista ainut, jolle ottelulla oli varsinaista merkitystä. Torppa oli sensijaan varmistellut aikaisemmin paikkansa mitalipeleissä, sekä välieräsarjan kotiedun. Loppulukemat keskiviikon ottelussa kotijoukkueelle 110-52.

Lähtökohdista välittämättä ToPo oli päättänyt aloittaa ajoissa valmistautumisensa Play-Off otteluihin. ToPon hyökätessä joukkueena ja puolustaessa tiukasti, joutui sijaiskärsijäksi nyt JKS, jääden täysin ToPo-lokomotiivin alle heti ylösheitosta alkaen.

Järvenpääläis heittojen kolistellessa Munkkiniemen yhteiskoulun korirautoja, poimi ToPo levypallot ja juoksi voimin kahdentoista miehen omille teilleen heti ensihetkistä lähtien. Puoliaikatulos 62-15 kertonee pelinluonteesta kaiken oleellisen.

ToPo:n onnistujakaarti muodostui laajaksi. Peräti seitsemän sälliä kirjautti kaksinumeroisen pisteluvun. Lisäksi Elias Eerikinharjun saldoama perin harvinainen triplatupla 19 pistettä, 13 levypalloa ja 11 syöttöä tuli näyttävillä suorituksilla.

Vieraista Ronny Erikssonin leuka pysyi parhaiten ylhäällä, 19 pistettä. Porvoon Tarmosta JKS:aan B-poikien SM-sarjaa pelaamaan siirtyneen monipuolisen Samuli Niemisen (200cm) saldo oli 10 pistettä ja 12 levyä.

B-poikien SM-välierät alkavat lauantaina 14.4. Munkkiniemessä. Tulossa on todellinen klassikko kohtaaminen, sillä vastaansa ToPo saa Kotkan ylpeys KTP:n.

Runkosarja kohtaamisissa ToPo oli molemmissa otteluissa selvästi niskanpäällä ja vei koitokset noin 20 pisteen erolla. Play-Off sarjat ovat kuitenkin toinen maailma, joissa aikaisemmilla meriiteillä ei ole suurtakaan painoarvoa. Tämän joukkue on tiedostanut tarkasti.

ToPo jatkaa pudotuspeleihin valmistautumistaan pääsiäispyhinä Ruotsin Södertäljessä pelattavassa Scania Cupissa, jossa vastaan tulee Pohjoismaiden parhaimmisto ja panoksena epävirallinen seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruustitteli.

Ottelutilasto