Kolmas kerta toden sanoo

25.2.2015

Vilma Kesänen johdattaa joukot kolmanteen ja tällä erää viimeiseen tuplaviikonloppuun. Kuva: Lauri Ilomäki

ToPo Naisten härkäviikot huipentuvat otteluihin Tapiolan Honkaa ja Forssan Alkua vastaan. Lauantaina Honka-ToPo klo 14 Tapiolan urheiluhallissa ja sunnuntaina ToPo-FoA klo 16 Kisahallissa.

Ei kahta ilman kolmatta, asiat tapahtuvat kolmen ryppäissä, kolmas kerta toden sanoo, jne. Naisten joukkueella on edessä kolmas perättäinen tuplaviikonloppu ja mahdollisuus kerätä kaksi merkintää voittosarakkeeseensa. Helppoa tämä ei tule olemaan, sillä sekä Honka että FoA ovat väläytelleet hyviä otteita pitkin kevättä.

Honka haastoi viime viikonloppuna Naisten korisliigan kestomenestyjää PeKaa ottelun loppuun asti häviten vieraskentällä lopulta vain kahdeksan pistettä. Honka menetti avainpelaajistaan Jennifer Schlottin loukkaantumisen myötä, joten muiden pelaajien on tarvinnut astua entistä isompaan rooliin. Näitä pelaajia ovat esimerkiksi takamies Elina Koskimies ja laituri Sara Rokkanen. Molemmat ovat väläytelleet osaamistaan hyökkäyspäässä pitkin kautta.

Sunnuntain vastustaja FoA esiintyy Kisahallin parketilla toistamiseen tällä kaudella. Edelliset kohtaamiset ovat päätyneet ToPon voittoihin. FoA tulee otteluun valmistautuneena, sillä FoA:n valmentaja Jari Marjamäki seurasi katsomosta edellisenä viikonloppuna ToPon ottaessa vierasvoiton Pyrinnöstä. Edelliseen ToPo-otteluun Marjamäki oli lähtenyt matematiikan ja box-and-one:n kautta. Nähtäväksi jää, mitä taktiikoita Marjamäki poimii pelikirjastaan tällä kertaa iskeäkseen kapuloita ToPon rattaisiin. Varmaa on kuitenkin se, että ToPo lähtee hyödyntämään monipuolista hyökkäämistään ja vahvaa puolustustaan napatakseen viikonloppuna täydet neljä pistettä.