Hallitus|Valmentajat

Naisilla neljän pisteen viikonloppu

16.2.2015

Naisten joukkue taisteli viikonloppuna täydet neljä pistettä Pyrinnön Jessica Schrollin estelyistä huolimatta. Kuva: Lauri Ilomäki

Ensimmäinen helmikuun tuplaviikonloppu päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen tavoitteiden mukaan kahteen voittoon.

PeKa-ottelun tärkeyttä oli painotettu ja jokainen tiesi, että nämä kaksi pistettä ovat erittäin tärkeät sarjataulukkosijoituksen kannalta.

ToPo:n alku oli varovainen ja edes korinalta ei meinattu saada palloa koriin. Kotkalaiset olivat myös valinneet erikoisen puolustustaktiikan tietäen Niinan ja Hetan roolin joukkueessa. Vilman puolustaja oli kokoajan avussa korin alla vierailijakaksikkoa vastaan. Ikävä kyllä Vilmalla ei ollut heittokäden öljyt kohdallaan ja tilasta huolimatta heitot kolisivat rautoihin. Kotijoukkue taas pommitti kovalla itsevarmuudella kaaren takaa, eivätkä vierailijat saaneet tarpeeksi stoppeja, joten Kotkalaiset veivät ensimmäisen kympin 20-15.

Toisella kympillä erityisesti Hanna ryhdistäytyi ja näytti mallia, miten korille ajetaan ja palloa laitetaan pussiin. Didin ajoilla saatiin myös onnistumisia hyökkäyspäähän. Puolustuksessa oli edelleen hitusen parantamista ja isolle tauolle lähdettiin kotijoukkueen edelleen johtaessa 37-33.

Puoliajalla ToPo oli päättänyt ottaa kaksi pistettä kotiin vaikka väkisin. Kolmannen erän puoleenväliin mentiin tasaisissa merkeissä, mutta sen jälkeen vierailijat laittoivat isompaa vaihdetta päälle ja pääsivät johtoon. PeKan alusta asti käyttämä puolustustaktiikan purevuus rupesi raukeamaan. Kolmannen erän päätteeksi ToPo johti 53-57.

Loppua kohden tilanne pysyi edelleen tiukkana, mutta ToPolaiset päättivät välillä vähän hassutella. Heta otti 1 vs 0 tilanteessa pienet heittoharjoitukset korinalla. Neljän (!) heiton jälkeen Heta sai onneksi vaparit, jotka hän sitten vihdoin viitsi laittaa sisään. Vennu Pursiainen pelasi erinomaisen toisen 20 minuuttisen upottaen kaukaa ja läheltä, mikä milläkin hetkellä tuntui hyvältä! Vennu päätti kuitenkin yhden kolmosyrityksen laittaa helaksi, jotta Niinakin saisi vuorostaan tehdä korin aivan korin alta. Vilmalla ei ikävä kyllä edelleenkään pallo uponnut pussin pohjalle, ja jopa Kotkalaisyleisö rupesi kannustamaan Kesästä. Vaihtelevien tilanteiden jälkeen lopputulokseksi saatiin 69-74.

Lauantain työnjaossa vastuuta ottivat osakseen hyvän pelin pelanneet Hanna ja Vennu tutun kolmikon Pounds-Laaksonen-Korpivaara lisäksi.

 

Tampereen Pyrintö saapui sunnuntaina Kisahallille haastamaan ToPon sarjataulukon sijalta seitsemän. Lauantain vastustajaan verrattuna huomattavasti pienempi, mutta aggressiivisempi vastustaja toi ToPon tielle omat ongelmat. ToPo aloitti takkuilevasti ja lauantaita mukaillen, heittäen korin alta liudan heittoja ohi. Onneksi vastustaja ei onnistunut omissa ratkaisuissaan, vaikka ToPon puolustus ei ollut niin tasokasta kuin olisi toivottua. Ensimmäinen ja toinen erä mentiin hyvin samanlaisissa tunnelmissa Pyrinnön kokoajan ollen hieman ToPoa edellä. Puoliajalle mentiin Pyrinnön johtaessa 30-32.

Jos ensimmäinen puoliaika alkoi ToPon osalta takkuisesti, ei se ollut mitään verrattuna toisen puoliskon alkuun. Kolmannen erän puolessa välissä Pyrintö johti jo 10 pisteen verran! ToPo ehti saada puolustustaan hieman kasaan, mikä auttoi myös hyökkäyspäässä saamaan hieman parempia ratkaisuja. Kolmas erä päättyi Pyrinnön edelleen johtaessa 50—54.

Viimeisellä tauolla ToPo oli sisuuntunut ja valmis fyysiseen taistoon. Kovempi ja kokeneempi ToPo sai johtoaseman 34 minuutin kohdalla eikä siitä enää luopunut. Peli päättyi lopulta 79-70. Kovan viikonlopun pelannut Pursianen heitti sunnuntaina kolmosensa huikealla 80% tarkkuudella. Huomasi, että harjoitus tuotti tulosta ja Hetakin sai heittonsa korin alta kulkemaan kovista kontakteista huolimatta :)

Rankan viikonlopun jälkeen on ansaittu vapaa ennen kuin lähdetään valmistautumaan seuraavaan kovaan viikonloppuun. Kisahallille saapuu Äänekosken Huima ja palkintona on sarjataulukon toinen sija. Sunnuntaina ToPo matkaa Pyrinnön vieraaksi Tampereelle. Toivottavasti luvassa tasaisempi ja laadukkaampi viikonloppu!