Hallitus|Valmentajat

Kotka aloittaa A-poikien kevätkauden

5.1.2015

ToPo - KTP, la 10. tammikuuta klo 16.15 Munkkiniemen yhteiskoululla.

A-poikien SM-sarjan kolmen viikon joulutauko päättyy ensi lauantaina (10.1.), kun ToPo97 saa vastaansa KTP:n Kotkasta. Luvassa on kiivas kamppailu, sillä Kotka on juuri niitä joukkueita, joiden kanssa ToPo taistelee pudotuspelipaikasta.

ToPo on erinomaisen syyskauden jälkeen sarjassa kolmantena 14 pisteellä Hongan ja Lahden jälkeen. Neljäntenä olevalla Kaarinan Uralla on kymmenen pistettä. Neljän joukkoon mitalipeleihin mielivät myös kahdeksan pisteen Kotka ja Kouvot sekä kuuden pisteen PuHu ja HNMKY.

Sarjataulukon ei pidä antaa tuudittaa topolaisia. Mitalipeleihin mieliville joukkueille jokainen ottelu on erittäin tärkeä, sillä tasaisessa sarjassa yksikin tappio tai voitto voi olla ratkaiseva. Rutiiniotteluita ei ole luvassa vaan ankaraa taistelua sarjapisteistä. Ja syksyn yllättäjän ToPo:n pelikuviot on opeteltu varmasti huolella.

Kotkan syyskausi päättyi heikosti, kun neljästä ottelusta tuli vain yksi voitto. Kotka haluaa varmasti kääntää suuntansa ToPo:n kustannuksella. Kotkan viisikko on hyvä, sillä Severi Kaukiainen, Karri Kallio, Tomi Lommi, Joona Tuomola ja 18-vuotiaiden maajoukkueeseen juuri noussut Vili Nyman ovat ikäluokkansa valioita. Toki Torpan penkki on selvästi Kotkan penkkiä vahvempi. Syksyllä ToPo voitti vieraissa 98-77.

ToPo:n terveystilanne on kohtuullinen. Myös joukkueen harjoittelu on lähtenyt lyhyen joulutauon jälkeen hyvin liikkeelle. Ja kotiyleisö luottaa, että ToPo97:n valmentaja Pekka Konttinen osaa hyydyttää taktisilla kuvioillaan KTP:n pelin, sillä onhan hän itse kotkalaisen koripallokoulun kasvatteja...

Lauantaina kello 16.15 alkaen on luvassa hyvä ottelu. Kaikki topolaiset katsomaan parasta munkkalaista mieskoripalloilua ja kannustamaan ToPoa.