Hallitus|Valmentajat

ToPo Naiset kohtaa tuplaviikonloppuna ViVen ja Catzin

26.11.2014

Naisten joukkue urakoi kaksi ottelua tulevana viikonloppuna Kuva: Tytti Nuoramo

Naisten Korisliigan toinen kierros pyörähtää käyntiin, kun lauantaina 29.11 sarjataulukossa seitsemäntenä oleva Vimpelin Veto saapuu ToPon vieraaksi Kisahalliin. Heti perään sunnuntaina 30.11 ToPo lähtee Lappeerantaan haastamaan sarjaykkösen Catzin.

Sarja-avauksessa ToPo kohtasi Vimpelin vieraskentällä ja vei ottelun nimiinsä selkeällä 40 pisteen erolla. ViVen kokoonpanosta puuttui tuolloin joukkueen paras pisteiden tekijä Breanna Salley. Ottelu oli myös ViVen sarjahistorian ensimmäinen, joten alkuhaparointia näkyi emäntien otteissa. Nyt kuitenkin ennusmerkit näyttävät tasoeron kaventuneen sitten lokakuun alun. Ulkomaalaisvahvistusten lisäksi hienon alkukauden on pelannut ViVen takamies Riikka Kujala. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Kujala nakutti 10 pistettä pelinjohdon ohessa.

Samaan aikaan on todettava, että ToPo on tehnyt viimeisen kuukauden vakuuttavaa työtä voittaen kaikki pelaamansa kuusi ottelua. ViVellä on siis täysi työ mikäli meinaavat ryöstää pisteet stadista.

Sunnuntaina ToPo Naiset matkustaa Lappeenrantaan haastamaan tappiottomalla pelillä sarjakärjessä viihtyvän Catzin. Edellinen kohtaaminen Kisahallissa päätyi vieraiden 12 pisteen voittoon. Ottelu oli kuitenkin tasaväkinen ja ToPo taisteli voitosta vielä viimeisille minuuteille asti. Catzin kirkkain tähti on ensimmäisellä kierroksella ollut sentteri Alexandria Anderson, joka johtaa joukkueensa piste-, levypallo- ja syöttötilastoja. Andersonin pysäyttäminen tuleekin varmasti olemaan avainasemassa ToPon mieliessä viedä pisteet mukanaan.Tämä on varmasti tiedossa myös ToPon sentterikaksikolla Korpivaara-Laaksonen, jotka totutusti jaksavat jauhaa puolustuksessa, kunnes vastustajan syömähammas on tylsynyt.

Catzin joukkueen yksi kulmakivistä on ollut vasta 17-vuotias Veera Pirttinen. Pirttinen on heittänyt kolmenpisteen heittonsa tällä kaudella upeasti 45.8 prosentilla. Ja kotisalissaan vielä paremmin, kun yli puolet palloista on löytänyt pussiin! Catziltä löytyy siis ratkaisuvoimaa sekä läheltä että kaukaa. Nähtäväksi jää, kenet ToPon väsymättömistä puolustajista Pirttinen saa päällystakikseen.

Lauantain ottelu alkaa klo 16:00 Kisahallissa. Tervetuloa! Liput 10/5 euroa

Sunnuntain ottelu klo 14:00 Lappeenrannan urheilutalolla.