Hallitus|Valmentajat

Turun tuliaisina voitto

10.11.2014

Hanna hääri tehokkaana molemmissa päissä kenttää. Kuva: Tytti Nuoramo
Siiri avasi pistetilinsä Naisten Korisliigassa. Levyjä hän haki yhtä paljon -tietenkin! Kuva: Tytti Nuoramo

ToPo Naiset haki sunnuntaina pisteet kotiin Turun Nunnavuoresta, jossa voitto TuRista irtosi lukemin 54-82. Railakas kolmas jakso kolmikon Laaksonen-Korpivaara-Pounds johdolla siivitti ToPon selkeään voittoon.

ToPo Naisten bussi starttasi sunnuntaina Kisahallin pihasta kohti Turkua. Munkkiniemestä kyytiin saatiin Herra Eläin, mutta Isac Elliottia ei näkynyt, joten lauluvastaavaksi jäi Elukka. Tämä ei toki menoa haitannut, sillä Vilma Alinan uusimpaan hittibiisiin olikin jo sovitettu ToPolle sopivammat sanoitukset! Näillä eväillä matka käyntiin.

Turussa vastaan asettuneen kotijoukkueen tehonimi oli tiedossa jo hyvin etukäteen. Jenkkivahvistus Shafontaye Mayers on ollut hurjassa vedossa ja nakuttanut pisteitä 26 keskiarvolla. Pere määräsi Hanna Valkeisen Mayersin päällystakiksi ja aloitushyppääjäkin vaihtui Hetasta Niinaan. Ensimmäinen erä käynnistyi aloitushypyn voitolla, mutta muuten erä mentiin tasaisissa merkeissä. Mayers teki kovia koreja, mutta Hanna teki hyvää työtä puolustuspäässä ja pakotti TuRin tehopointin mataliin heittoprosentteihin. Ensimmäinen erä kotijoukkueelle 20-19.

Toisella kympillä ToPo sai puolustustaan tiiviimmäksi etenkin erän loppua kohden ja korin alla Laaksonen ja Korpivaara löysivät toisiaan kivasti. Myös Hanna Valkeinen nakutti nättejä koreja Mayersiä vastaan. ToPo voitti toisen erän 12-22 ja siirtyi tauolle 9 pisteen johdossa.

Kolmannelle erälle tuli kopista ulos vauhdikas ToPo. Erän alusta lähtien oli meno päällä ja pallo liikkui hyvin pelaajalta toiselle. Didi Pounds jakeli nappipasseja ja muut kaverit päättelivät niitä kukin vuorollaan. Kolmannen jakson pyörityksessä TuRi ei päässyt lainkaan kyytiin ja saikin koko kymmenminuuttisen aikana kokoon yhteensä 8 pistettä. Kolmas kymppi ToPon nimiin 8-30.

Tästä TuRi ei enää toipunut ja ToPo vain kasvatti eroa viimeisellä kympillä. Joukueen nuorempi kaarti tuli penkiltä hienosti mukaan matsiin ja pelasi tasaisen vahvasti. Kakun arvoinen suoritus oli Siiri Ukkosen pistetilin avaaminen korisliigassa! Siiri naulasi ensimmäiset pisteensä neljännessä erässä ja napsi samalla levyt molemmissa päissä! ToPo voitti myös viimeisen erän 11-14 ja koko ottelun siis 54-82.

TuRilta ottelun parhaana palkittiin ansaitusti takamies Mayers (29/3), kaksinumeroisille pisteluvuille pääsi myös Iida Myllyoja (10/4).

ToPolta parhaana palkittiin Didi Pounds (13/15 levypalloa !!!!! / 6 syöttöä). Vahvasti pisteiden valossa esiintyivät myös Nippe Laaksonen (28/18), Heta Korpivaara (20/11) ja huippuottelun molemmissa päissä kenttää pelannut Hanna Valkeinen (14 pinnaa).

Seuraava ottelu onkin jo keskiviikkona, kun ToPon vieraaksi Kisahalliin saapuu Forssan Alku klo 19! Tervetuloa!