Hallitus|Valmentajat

Henrika Suhonen siirtyy ToPoon

19.8.2014

Kuva:Basket.fi

Viimeiset kaksi vuotta Keravan Energia Teamia edustanut Henrika Suhonen (175 cm) ja Topo Naiset ovat allekirjoittaneet 1+1 vuoden sopimuksen. Porvoon Tarmon kasvatti omaa nuoresta iästään huolimatta jo vankkaa liigakokemusta, ja oli yksi Keravan vahvimmista pistenikkareista viime kaudella.

-        Henrika urheilullisena ja hyvänä heittäjänä on oiva lisä meidän joukkueen kokoonpanoon. Uskomme, että Henrika tuo meidän kokeneeseen joukkueeseen nuoruuden tarmoa ja entistä villimpää menoa, myös pisteiden muodossa, toteaa joukkueen General Manager Markku Saarikoski. Olen vakuuttunut, että hän tulee kehittymään pelaajana kauden aikana, kun saa pelata kokeneiden joukkuekaverien kanssa, jatkaa Saarikoski.

 Tuleva kausi on Suhosen (1994) kolmas naisten korisliigassa. Henrika on Keravan ja Tarmon lisäksi edustanut A-tytöissä Orimattilan Jymyä voittaen SM-pronssia 2012-13. Viime kaudella 24 ottelussaan Henrika mätti keskiarvokseen 7,2 pistettä.   

 -        Koska asun ja opiskelen Helsingissä, ToPo ja Kisahalli ovat sijainniltaan minulle paras ratkaisu. Lisäksi mahdollisuus treenata ja pelata hyvien ja kokeneiden pelaajien kanssa, sekä kokeneen ja osaavan päävalmentajan alaisuudessa, olivat tärkeät syyt miksi ToPo. Kaudelta odotan kovia pelejä ja omalta osaltani selvää eteenpäin menoa ja kehitystä pelaajana, sekä tietenkin menestystä joukkueena, kommentoi Henrika tuoreeltaan sopimusta.

ToPon kotimainen joukkue, Henrikan lisäksi, koostuu Vilja ja Vilma Kesäsestä, Heta Korpivaarasta, Niina Laaksosesta, Dionne Poundsista, Venlakaisa Pursiaisesta ja Kaisa Valtakarista. Joukkuetta valmentaa Kari-Pekka Klinga.