Hallitus|Valmentajat

ToPo otti niskalenkin Hongasta

22.1.2014

Vilja näyttää Hongalle mallia

Naisten Korisliigan kolmantena oleva Topo Naiset kaatoi Tapiolan Hongan viimeisen neljänneksen ilotulituksellaan. Hongan nuori joukkue antoi oivan vastuksen erityisesti toisella jaksolla, muttei mahtanut mitään kokeneemmalle ToPolle. Ottelu lopputulos 63-45 (29-26) kuvaa hyvin peliä.

Ensimmäisen jakson (20-13) perusteella näytti selvältä kuinka ottelussa tulee käymään. ToPo vie ja Honka vikisee. Kuinkas kävikään? Toisella jaksolla ToPon syyllistyessä hätäisiin hyökkäyksiin ja käsittämättömiin syöttöihin, Honka pystyi riistoillaan nopeisiin vastahyökkäyksiin ja helppoihin koreihin (9-13).

Puoliajalla katsojia viihdytti kuuluisa Olarin voimistelijoiden OVO Team, joka esitti näyttävän koreografian Nightwishin musiikin säestyksellä.

Kolmas jakso oli pelailua, jossa koreja tehtailtiin harvakseltaan (14-10). Viimeisellä neljänneksellä (20-9) kotijoukkue heräsi horteestaan, kiitos Kesästen siskosten. Kun joukkueen väkevä puolustus ja levypallopalaaminen toimi, pääsivät Vilja ja Vilma näyttämään Orimattilan kentillä harjoittelemiaan riistoja, syöttöjä ja korintekotaitoja. Siskokset tekivät jaksolla yhteensä 18 pistettä! Honka ei vastaavasti saanut kasaan kuin yhdeksän pistettä Hongan tehonyrkin, Shanel Harrisonin, heittokäden leijaillessa siellä jossain.

Kukapas muu kuin ToPon Niina Laaksonen oli jälleen elementissään ja viimeisteli jälleen kerran tupla-tuplan, 19 pistettä ja 21 levypalloa. Vennu Höltän (14/3) ja parhaan pelaajapalkinnon niiannut Vilja Kesäsen (11/6) heittokädet toimivat, ja Vilma Kesäsen (7/2) nopeat kädet riistivät pallon honkalaisilta 6 kertaa. Laura Lahtinen pelasi pirteästi kaapimalla 6 levypalloa ja riistämällä pallon kaksi kertaa.

Hongalta Elina Koskimies (11/6) ja Hongan parhaan pelaajapalkinnon pokannut Jenni Rantanen (11/2) olivat joukkueensa parhaat. Jenkkivahvistus Shanel Harrison (9/14/5 riistoa) oli kuin varjo edellisestä Forssa-ottelussaan, jolloin hän mätti uskomattomat 47 pistettä.

 

Uusi Lastensairaala2017 kuittasi ottelusta 63 euroa, kokonaispotin nyt ollessa 541 euroa. ToPo kiittää Naiskoripalloilun tukea, wnba.fi.

 

ToPo matkaa ensi lauantaina Jyväskylään, jossa stadilaiset mittaavat neljä pistettä takanaan olevaa HoNsUa.

 

Viikonvaihteessa 1-2.2.2014 ToPo kohtaa kotonaan tuplakierroksella lauantaina klo 15 Ääneskosken Huiman ja sunnuntaina klo 15 Turun Riennon.