Hallitus|Valmentajat

Nuorten maajoukkupelaaja (U18) Vilma Purhonen ToPon naisten paitaan

4.7.2013

Kuva:Basket.fi

Viime kaudella SM-sarjassa debytoinnut Vilma Purhonen siirtyy Tapiolan Hongasta ToPoon 1+1 vuotuisella sopimuksella.

Aivan loistavaaa, että Vilma päätyi meihin, iloitsee Markku Saarikoski ToPon taustaryhmästä. Seurasimme viime kaudella Vilmaa ja toivoimme, että hän kiinnostuu meidän naisproggiksestamme ja positiivisen  tekemisen meiningistämme. Toiveemme toteutui ja olen vakuuttunut, että koko pyramidimme tulee saamaan Vilmasta paljon iloa ja hän vastaavasti meiltä. Hänen asenteensa on aivan käsittämättömän hieno; kunnianhimoinen ja samalla nöyrä, jatkaa Saarikoski.

Wartti Basketin kasvatti Purhonen on iloissaan sopimuksesta. Olin kuullut niin paljon myönteistä ToPosta ja sen naispyramidi-mallista, joten ToPo oli ykkösvaihtoehtoni. Saan harjoitella ja pelata kotimaisten huippuinimien kanssa, joten olen vakuuttunut, että pääsen kehittymään pelaajana edelleen. Tulen varmasti saamaan paljon, ja olen iloinen, että voin vastaavasti auttaa ToPoa ja sen naisjoukkueita naisia, divaria ja A-tyttöjä, kertoo Purhonen.

Vilma Purhonen (18-v), 183-senttinen laituri pelasi mainion debyyttinsä naisten SM-sarjassa viime kaudella Hongan rosterissa. Hän pelasi kaikkiaan 32 ottelua saavutti ottelukeskiarvoikseen 4.1 pistettä, 4 levypalloa ja peliminuutteja kertyi 24,6.

Vilma on edustanut Suomea kaikkiaan 76 maaottelussa, ja tehnyt keskimäärin 4,9 pistettä. Vilman kesä täyttyy ToPon harjoituksista ja U18-maajoukkueen harjoituksista ja peleistä.

ToPolla on voimassa pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Venlakaisa Höltän, Vilja ja Vilma Kesäsen, Niina Laaksosen, Laura Lahtisen, Vilma Purhosen, Kaisa Valtakarin ja Saara Wahlgrenin kanssa. Joukkuetta valmentaa Kari-Pekka Klinga.

Lisätietoja Markku Saarikoskelta.