Hallitus|Valmentajat

Kuulumisia ToPon Naisten sivurajalta!

27.2.2013

Mertsu ja iki-ihana kuntopyörä

Vaikka joukkueessa ei täydennysten jälkeenkään ole peleissä täyttä rosteria, riittää Kisahallissa aina treeniaikaan vilskettä. Pelikuntoisten lisäksi kentän nurkasta kuntopyörän tai tasapainolaudan päältä löytyvät alkukaudella polvensa teloneet Jutta ja Mertsu.

Molempien leikkauksista on jo reilu neljä kuukautta, joten tarvittaessa tytöt auttavat joukkuetta myös kentän puolella – välillä syöttäjinä ja välillä palauttajina. Leikkauksen jälkeen töitä on tehty ja kuntoutumisen eteenpäin meneminen onkin tuonut hyviä fiiliksiä. Fysiikkatreeneihin tytöt ovat päässet osallistumaan hyvin huomioiden polven rajoitteet.

”Ensimmäiset hypyt ja hölkät tuntuivat ihan mahtavalta ja siinä vaiheessa alkoi tuntumaan et kyllä tästä vielä polvi saadaan, ja päästään takasin pelaamaan. Nyt on ollut kanssa tosi kiva kun on päässyt vähän heittämään ja olemaan tekemisissä pallon kanssa”, Jutta kommentoi tunnelmiaan.” Kuntoutus on ollut hyvin monivaiheinen ja jokainen uusi lisä ja edistys on ollut onnen hetkiä, pienistä iloista saa paljon energiaa kuntoutukseen. Nyt ollaan aloitettu hölkkääminen, hyppiminen, porrasjuoksut ja punttitreeni painoilla, eli paljon uutta lisää tullut! Kolmeen kuukauteen asti tehtiin paljon oman kropan painoilla ja lähinnä heräteltiin lihaksia ja ahkerasti ollaan poljettu kuntopyörää”, Mertsu jatkaa. Loukkaantuminen on myös tuonut mukanaan uusia tavoitteita: ” Pyykkilauta-vatsalihakset kesäksi ja voisin ehkä jopa opetella aktiivisemman näköisen juoksutyylin entiseen Mertsun laiskaan hölkkään verrattuna”, Mertsu listaa pilke silmäkulmassa.

Loukkaantumisessa vaikeinta on ollut hyväksyä sen tapahtuminen ja katsoa vierestä treenejä ja pelejä, kun oma tahto pelata on korkealla. Tämä ei ollut se tapa, millä Jutta kuvitteli päättävänsä junnuvuotensa. Mutta positiivinen asenne kuntouttamiseen on auttanut molempia selviämään kuntoutuksen vaikeimmistakin päivistä.

Tyttöjä pyydettiin myös kommentoimaan toistensa kuntoutumista. Jutta Mertsusta: ” Mertsulla on nyt ainakin kunnon draivi päällä, ja tuntuu et se meinaa mennä kovaa vauhtia minusta ohi. Että pitää varmaa vähän tsempata ja kiristää tahtia itsekin! Mertsu on ollu kyllä koko ajan tosi ahkera ja positiivinen, et ei mikään ihme et se on kuntoutunut niin hyvin.” Ja Mertsu Jutasta: ” Jutalla on etuutena nuori ikä, joten kroppa palautuu nopeammin. Olemme yhdessä vetäneet kentän laidalla ahkerasti ja olleet toistemme tukena. Välillä Juttaa huolestuttaa ja turhauttaa enemmän, mutta sitten tulee minun viisaita sanoja kuten ”ei hätää, kyllä se siitä”, Mertsu naurahtaa ja jatkaa: ”Mutta tosissaan Jutalla on myös määrätietoinen asenne kuntouttamiseen silti ja uskon, että hän saa sen myös vahvaan kuntoon. On se helpompaa ollut tehdä kaksin kentän laidalla treeneissä ja istua penkin päässä yhdessä peleissä. Kyllä me tästä oikeen hyvään kuntoon tullaan ”.

Vietettyään useita tunteja kuntouttaen kentän laidalla on tytöillä ollut myös aikaa tarkkailla joukkueen tekemisiä uudesta näkökulmasta. Näin Jutta kommentoi havaintojaan kentän laidalta: ” Puolustus pelaaminen toimii yleensä tosi hyvin ja voidaan olla siitä ylpeitä. Joukkueena ollaan menty myös koko ajan eteenpäin ja se on myös ollut hienoa että ollaan onnistuttu tiukat pelit kääntämään yleensä aina kotiin päin, lukuun ottamatta tuota edellistä Honka matsia..”. Mertsu puolestaan kommentoi näin: ”Joukkueen yhteinen tekeminen ja sen tulokset näkyvät selkeämmin kentän laidalta. Liikkuminen ja asettuminen erottuvat sekä sen kehitys kauden aikana. Vaikka joukkueemme on kokenut monenlaisia kolauksia tämän kauden aikana, olemme silti jatkaneet vahvasti eteenpäin ja määrätietoisesti kohti kauden tavoitettamme.”

Kuntopyöräily alkaa tulla molemmilta tytöiltä korvista, mutta toivotamme tsemppiä molemmille kuntoutukseen. Ei aikaakaan kun molemmat nähdään taas kentän puolella. Odotamme ilolla!