Hallitus|Valmentajat

Miesten tuplaviikonlopusta saldona voitto ja tappio

7.1.2013

Miesten joukkue jatkoi taivaltaan 1. Divisioona A:ssa tuplaviikonlopulla. Lauantain kotipelissä kaatui Äänekosken Huima selkein luvuin, mutta sunnuntaina Ura Basket oli Kaarinassa parempi.

 Koripallokevät ja taistelu liigapaikasta pyörähti ToPon osalta käyntiin lauantaina 5.1.2013 kun Kisahallille saapui vierailulle Äänekosken Huima. Kotijoukkue marssitti kentälle myös kolme uutta kasvoa, kun joulutauon aikana joukkueeseen liittyivät Markus Vallila (synt. 1993), Marius van Andringa (-94) ja Elias Eerikinharju (-96).

Huima meni ottelun alussa 4-0 johtoon, mutta tämän jälkeen kotijoukkue kiskaisi seuraavat minuutit 16-0 Tuukka Kulhan ja Elias Kajanderin johdolla. Ensimmäinen kymppi lupaili melkoista korijuhlaa, tauolle mentiin tilanteessa 29-21.

Toinen erä alkoi HBA Märskystä siirtyneen Markus Vallilan kolmosella, jonka jälkeen saatiinkin odotella pari minuuttia kotijoukkueen seuraavia pisteitä. Vieraiden Sami Kajander toi kolmosellaan Huiman 7 pisteen päähän, ja ero pyöri 7-10 pisteen välillä puoliaikaan asti. Puolivälissä Kisahallin uudella taululla lukemat olivat 50-38.

Kolmas kymppi palloiltiin lähes kori korista eron pyöriessä kymmenen pisteen tuntumassa. ToPolta Kajander ja Mikko Jämsä kasvattivat eroa pikkuhiljaa, Huimalta DeAndre Mays onnistui jaksolla 11 pisteen edestä ja piti vierasjoukkuetta edes jotenkin pelissä mukana.

Viimeisessä erässä yleisöä villitsi kukapa muu kuin Marcus Capers kahdella perättäisellä erittäin ilmavalle donkilla, jotka viimeistään katkaisivat vierailijoiden selkärangan ja kiriyritykset. Lisäksi vielä Capersin blokki ja Devin Gintyn kolmonen ja ottelu päättyi ToPon 96-74 voittoon.

Päävalmentaja Mikko Mantere: ” Vähän jäi hampaankoloon Äänekosken reissulta marraskuussa ja revanssihenki näkyi ihan hyvin. Pääteema oli saada Mays kuriin ja ennen kaikkea hänen avoimen kentän peli. Tässä me ei onnistuttu hyvin, mutta muut osa-alueet paikkasivat. Ellun hyvä peli ja junnujen lupaava ensiesiintyminen lupaa mukavaa kevättä”

Pisteet: Kajander 22, Capers 18, Kulha 11, Niskanen 11, Ginty 10, Coleman 9, Jämsä 9, Vallila 3, Beatovic 3, van Andringa, Eerikinharju

Sunnuntaina 6.1. aamuheittelyiden jälkeen joukkue kipusi bussiin ja matka kohti Kaarinaa alkoi. Perillä odotti erittäin ärhäkkä ja itseluottamusta puhkuva Ura Basket, ja kyyti olikin sitten melkoista.

Ensimmäiset 5 minuuttia mentiin ToPon johdossa, mutta sitten Ura vetäisi seuraavat 3 minuuttia 11-0.  Tämän jälkeen eroa ei enää saatu kurottua umpeen, ja etenkin Uran amerikkalaisvahvistukset Nolan Richardson (36/4/6syöttöä) ja Paul Harrison (24/16) olivat loistavalla pelipäällä. Suomalaisista Santeri Latvala (12/4) ja Matias Suomi (9/4) onnistuivat hyvin.

ToPolaisista parhaiten tilastoiden valossa esiintyi Devin Ginty (16/6/6syöttöä). Myös Markus Vallila, Marius van Andringa, Elias Kajander ja Sad Niskanen pussittivat yli kymmenen pistettä mieheen.

Mantere: ” Kyllä täytyy kunnioittaa Ura Baskettia. Nuoria omia kasvatteja tuolla itseluottamuksella kävelee käytännössä konkarien yli että kolisee. Siihen kun lisätään meidän luokaton heittopeli, niin ei tuo lopputulos niin yllättävä ole... Marius ja Markus osoittivat olevansa valmiita pelaamaan tällä sarjatasolla, joka lupaa hyvää kilpailua peliajasta jatkossa”

Pisteet: Ginty 16, Niskanen 14, Niskanen 14, Vallila 12, van Andringa 11, Capers 8, Kulha 6, Coleman 4, Eerikinharju 2, Jämsä, Beatovic

Torpan Pojat jatkaa pelejään perjantaina 11.1.2013 kun Kisahallilla vastaan asettuu Tampereen Pyrintö II. Ottelu alkaa kello 18:30, tervetuloa!