Hallitus|Valmentajat

ONMKY pelkkä vastaantulija, ToPo nappasi sarjapisteet

3.12.2012

Perjantai-illan ottelu saatiin käyntiin puolisen tuntia myöhässä ONMKY:n lennon viivästyessä lumimyräkän takia. ToPo käytti oululaisten alkukankeuden hyväkseen juoksemalla kahdessa minuutissa 9-0 johtoon, josta ONMKY ei enää pystynyt toipumaan. Loppulukemat kirjattiin 106-69 kotijoukkueelle.

Alusta asti ToPo osui läheltä ja kaukaa. Elias Kajander, HL Coleman ja Marcus Capers siivittivät kotijoukkueen 9-0 karkumatkalle, ja Oulu joutui turvautumaan herättelyaikalisään jo kahden minuutin pelin jälkeen. Aikalisän jälkeen alkoikin ToPon heittoshow. Stefan Beatovic pussitti lähes peräkkäisissä hyökkäyksissä kolme kaukoheittoa, ja ensimmäisen kympin jälkeen oltiin lukemissa 27-19.

Tauon jälkeen Tuukka Kulha jatkoi siitä mihin Beatovic jäi nakkaamalla kaksi kolmosta koriin minuutin sisällä. Josh Nofflet piti vieraita pinnalla, mutta ToPon vahva levypallopelaaminen ja Kulhan ja Mikko Jämsän kolmoset veivät kotijoukkueen puoliajalle turvallisen tuntuisessa 52-36 johdossa.

Toinen puoliaika olikin sitten iloista rallattelua eron kasvaessa pikkuhiljaa. Ottelun lennokkaimmat hetket tarjoili, kukapa muu kuin, Marcus Capers. Ensin Devin Gintyn syötöstä pallo korkealta alaspäin ja vain hetkeä myöhemmin sama temppu Kajanderin passista ja ottelu oli lopullisesti taputeltu.

ToPolaisista korkeimmat pisteet keräsi tällä kertaa Stefan Beatovic (18), mutta kahdeksasta pelaajasta seitsemän keräsi kaksinumeroiset pisteet. Oululaisia piti pystyssä amerikkalaiskaksikko Nofflet-Coleman, mutta muu joukkue ei tällä kertaa tarjonnut tarpeeksi taustatukea. ToPon murskaavat heittoprosentit (1p 73%, 2p 53% ja 3p 50%) eivät tosin jättäneet mitään jossittelun varaa ottelun voittajasta.

ToPon päävalmentaja Mikko Mantere oli pelin jälkeen syystäkin tyytyväinen omiensa esitykseen:

-Ottelu oli ensimmäinen, jossa toteutimme game plania kohtuullisella menestyksellä. Pystyimme pakottamaan vastustajan pieneen tilaan ja pakottamaan heidän pomputtamaan. Pallollisen puolustuksen kanssa meillä on vielä paljon tehtävää. Hyökkäyshän on hirvittävän mukavaa, kun puolustaa noin hyvin

Torstaina ToPo matkustaa viettämään itsenäisyyspäivää Säynätsaloon, ottelu SäyRi-Topo starttaa kello 17:00.

Syyskauden viimeinen kotiottelu pelataan sunnuntaina 9.12. kello 19:00 Kisahallissa kun vastaan saapuu ToPon kintereillä sarjataulukossa majaileva BC Nokia. Tule kannustamaan ToPo ansaitulle joulutauolle parhaista mahdollisista asemista!