Hallitus|Valmentajat

ToPo:lla edessä juhlallinen loppuvuosi

9.5.2012

ToPo junioreilla on edessään juhlallinen ensi kausi. Seura viettää marraskuussa 80-vuotisjuhliaan. Seuralle keväällä valittu uusi hallitus lähtee kauteen tekemisen meiningillä.

Hallituksen uuden puheenjohtajan Tuomas Honkasen mukaan tärkeää olisi, että seuran jäsenet tuntisivat edelleen ylpeyttä perinteiseen seuraan kuulumisesta. Honkasen mukaan ToPo on edelleen Suomen koriksen ykkösbrändi. Perinteitä ei voi ostaa. Tähän kuuluu myös asioiden yhdessä tekeminen.

 
-    Yritämme hallituksessa luoda seuralle toiminnan peruskehikon. Tämä ei kuitenkaan yhdistystoiminnassa riitä. Hienoa olisi, että pelaajat ja heidän vanhempansa jaksaisivat olla omalla panoksellaan edelleen jakamassa tätä tekemistä. Olemme kuitenkin hienolla nuorten asialla, sanoo Honkanen.
 
Ja jotta toiminta olisi kestävällä pohjalla, on seuran taloutta Honkasen mukaan edelleen vakautettava.
 
-    Vain kestävällä taloudellisella pohjalla voi toimintaa myös kehittää. Joudumme tarkkaan katsomaan mihin eurot laitetaan mutta onneksi hallituksessa riittää myös talousosaamista, kommentoi Honkanen.
 
Honkasen lisäksi uuteen ToPo:n hallitukseen kuuluvat varapuheenjohtaja Anssi Laiho sekä jäsenet Tuomas Venhola, Anne Aamurusko-Engelvuori, Lauri Ilomäki ja Lea Rajala.
 
Kuluneen koripallokauden aikana saatiin ToPo:n juniorit ry:n ja liiga-ToPon talous ja operatiivinen toiminta eriytettyä. Tämä on Honkasen mukaan molempien yksiköiden toiminnan kannalta hyvä ratkaisu. Toimintojen eriyttäminen ei kuitenkaan saa Honkasen mielestä johtaa henkiseen eriyttämiseen, vaan molemmat organisaatiot muodostavat jatkossakin yhdessä ToPo:n.
 
-    Liigajoukkue tarvitsee toimivaa junioriorganisaatiota siinä missä juniorit tarvitsevat liigajoukkueen esikuvia. Lisäksi ToPo juniorit ry on edelleen juridisesti liigapaikan omistaja. Yhtenä tärkeimpänä tavoitteena on näiden kahden organisaation yhtenäisyyden tukeminen ja em. toimintojen eriyttämisestä huolimatta "henkinen lähentäminen", kertoo Honkanen.
 
Ensi kauden konreettinen rakentaminen on jo saatu Honkasen mukaan hyvään käyntiin. Hallituksessa on tällä hetkellä hieno tekemisen meininki. Sitä ennen vietetään kuitenkin perinteistä kevään ToPo päivää.
 
Uuden hallituksen yhteystiedot löydät täältä: