Hallitus|Valmentajat

B-pojille tärkeä taisteluvoitto

11.3.2012

Munkkiniemen yhteiskoululla nähtiin sunnuntaina täyttä pudotuspelivääntöä, kun Torppa ja Tapiolan Honka taistelivat B-poikien SM-sarjan pudotuspelipaikasta. Armoa ei annettu eikä pyydetty kovatempoisessa ottelussa, joka päättyi ToPo:n voittoon 71-67 (18-14, 15-12, 19-16, 19-25).

"B-poikien SM-sarja on tänä vuonna erittäin kovatasoinen. Hienoa olla mukana tällaisissa pudotuspeliväännöissä. Ensi lauantaina kotihallissa yritämme uudelleen", totesi Hongan valmentaja Ville Neva.
 
Hongalla ja ToPo:lla on syksyltä yksi keskinäinen rästiottelu, joka pelataan ensi lauantaina 17. maaliskuuta kello 16.30 alkaen Tapiolan Honkahallissa. Hieman arvoituksellisesti Neva totesi, että "ainakin Honka hyökkää enemmän seuraavassa ottelussa".
ToPo nousi voitolla sarjan johtoon 22 pisteeseen. Samoissa pisteissä ovat ottelun enemmän pelanneet Kotka ja Lahti. Järvenpäällä on pisteitä 20 samoin kuin Kaarinan Uralla, joka kellisti sunnuntaina Kotkan kolmella pisteellä 77-74. ToPo:n ohelle ottelun vähemmän pelanneella Hongalla pisteitä on 16. Myös Malmi on 16 pisteessä.
Seitsemällä joukkueella on mahdollisuus pudotuspeleihin neljän parhaan joukkoon. Malmilta teoreettinenkin mahdollisuus vaatii voiton kaikista kolmesta viimeisestä ottelusta. Hongankin on otettava ensi viikonloppuna tuplapisteet, jotta pudotuspeliviiva ei karkaa liian kauaksi. Viiden ensimmäisen osalta sarja on täysin pyöreä.
ToPo:n loppusarja on tiukka, sillä jokaisella vastustajalla on mahdollisuus pudotuspeleihin. Hongan lisäksi ToPo kohtaa ensi viikonlopun kaksoiskierroksella Kaarinan Ura-Basketin (kotiottelu sunnuntaina klo 13.45) ja seuraavina viikonloppuina Malmin Super-Koriksen ja Järvenpään.
 
Sunnuntain ottelun hurja tempo merkitsi pelin kulun dramaattista lainehdintaa. Aluksi ToPo näytti saavan tapiolalaisista niskalenkin, kun se alkukangertelun jälkeen otti ottelun johdon ja hienoisen hallinnan. Kolmannella jaksolla ero oli parhaimmillaan 50-35 ja neljännellä jaksolla viisi minuuttia ennen pelin loppua jo 64-47. Joka kerta Honka väänsi takaisin ToPo:n kantaan ja viimeisellä minuutilla eroa oli enää kolme pistettä.
Hurja vauhti merkitsi myös useita pallonriistoja ja myös melkoista määrää "ei niin hyviä" ratkaisuja.
ToPo pelasi paremmat heittopaikat ja kakkoset upposivat 51 prosentin teholla Hongan jäädessä 40 prosenttiin. Hongan kovuus näkyi taas kolmosissa, joita se upotti eleettömästi pelaavan Topi Halmeen johdolla (4) kahdeksan kappaletta, kun Topo:lla upposi vain neljä kolmosta.
ToPo:n lujuus näkyi jälleen kerran erittäin hyvässä joukkuepuolustuksessa sekä Henri Niemistön ja Elias Eerikinharjun väkevässä pelissä. Honka pysyi pelissä mukana kolmosillaan, mutta korin alla ToPo sumputti ja auttoi erinomaisesti. Esimerkiksi Hongan maajoukkuepelaaja Leo Machana jäi ToPo:n puristuksessa hänelle vaatimattomiin kuuteen pisteeseen, vaikka hän pelasi 36 minuuttia.

Elias Eerikinharju pelasi erinomaisen ottelun (28 pistettä, 8 levypalloa). Henri Niemistön tilastomerkinnät olivat 20/6. Ikiraataja Laureat Grepi teki komeat 11 pistettä (4 levypalloa). ToPo:n joukkueesta kannattaa mainita myös sunnuntaina 15 vuotta täyttänyt Lassi Nikkarinen, joka juhlisti syntymäpäiväänsä tekemällä Hongan takamiesten elämän erittäin hankalaksi. Tauoilla Lassi kävi tapansa mukaan myös kuuntelemassa Hongan valmentajan ohjeet. Hongan tehokkain oli Okko Järvi (21/7).
 
Tuomaripari Tuomas Mantere/Ralf Gast antoi joukkueiden pelata kovaa, mikä sopi hyvin ottelun henkeen ja pelaajien lataukseen. Välillä tuomarit saivat ankaraakin kritiikkiä, mutta se oli turhaa, sillä kaksikko selvisi rajusta ottelusta erinomaisesti. Tuollaisen ryskeen tuomitseminen ei ole helppo urakka.

ToPo:n kokonpano sunnuntaina: Remu Raitanen -, Mikael Andersson 2/6, Joonatan Syrjänen -/1, Matias Oksa -, Lassi Nikkarinen 2/1/5s/5r, Anttti Heinonen 4/5, Daniel Harima 4/2, Henri Niemistö 20/4, Laureat Grepi 11/4 ja Elias Eerikinharju 28/8/7s.